Partidul Mișcarea Populară Suceava își alege conducerea județeană, sâmbătă, la Salonul Regal. La conferință sunt așteptați mai mulți deputați

Partidul Mișcarea Populară Suceava a anunțat, că sâmbătă se va desfășura Conferința Județeană de Alegeri a Partidului Mișcarea Populară Suceava la Complex Zamca, Salon Regal.

Potrivit unui comunicat al formațiunii, la eveniment vor participa personalități politice marcante la nivel național și regional, în frunte cu deputatul Eugen Tomac, președinte executiv al PMP și președinte interimar al organizației județene Suceava și că au mai confirmat participarea, în calitate de invitați deputatul Corneliu Bichineț, deputatul Ionuț Simionca, viceprimarul din Piatra-Neamț, Bogdan Gavrilescu, viceprimarul din Bacău, Constantin Scripăț,  vicepreședintele CEN, Gabriela Dobrotă, coordonator departamentului de comunicare, Alin Baciu, președintele organizațiilor județene Bacău și Botoșani, Ion Melinte și Radu Judele.

La Conferința de Alegeri sunt așteptați 400 de delegați, printre care aleșii locali ai partidului și membri din 72 organizații PMP din județ care  vor fi invitați să aleagă, pentru un mandat de 4 ani, componența structurilor de conducere la nivel județean ale PMP Suceava, respectiv Consiliul Executiv Județean, Comisia de Arbitraj și Integritate, precum și Comisia de Cenzori.

„Organizațiile și numărul de membri reprezentanți ai fiecărei organizații s-au stabilit de către Comisia de Organizare și Desfășurare a Alegerilor (C.O.D.A.) conform algoritmului de calcul impus de statutul PMP. Accesul în sala unde se va desfășura Conferința de Alegeri, precum și exprimarea votului de către fiecare delegat se va face numai după legitimarea fiecărei persoane, în baza actului de identitate valabil”, a arată PMP Suceava în comunicat.

Pentru funcția de președinte și-a înscris candidaturile Marian Andronache, care este vicepreședinte național, președinte al organizației municipale PMP Suceava, președinte executiv al organizației județene PMP Suceava și președinte al Ligii aleșilor locali PMP Suceava, precum și George Jucan.

De menționat este că Jucan a acuzat modul de organizare a acestor alegeri cerând organizatorilor să intre în limitele Statutului PMP arătând că nu se respectă prevederi privind reprezentativitatea delegaților, că au fost anulate abuziv candidaturi ale unor membri ai echipei sale și că sunt încălcate prevederi statutare.(N.B.)

loading...