Ministrul Educației, Valentin Popa, condamnă și el demersul lui Ludovic Orban de a depune plângere penală împotriva premierului Dăncilă


Intră acum și în grupul de

Ministrul Educației, suceveanul Valentin Popa, a transmis, vineri, un comunicat în care condamnă și el demersul lui Ludovic Orban de a depune plângere penală împotriva premierului Viorica Dăncilă.

„Condamn demersul lui Ludovic Orban de a depune plângere penală împotriva Premierului Dăncilă. Este un gest lipsit de responsabilitate și de un fundament real și care, din păcate, are drept singur scop să pună la îndoială legitimitatea  deciziilor și munca unui Guvern ales pe principii democratice, de libertate deplină a cetățeanului”, se arată în comunicat.

Potrivit acestuia, plângerea penală a lui Orban nu face decât să amplifice starea de tensiune inițiată prin declarațiile publice ale președintelui României, încercând să pună acum o presiune nedreaptă pe prim ministru precum și pe întregul Executiv, demers care afectează imaginea statului de drept din România, inclusiv la nivel european.

„Și acest tertip, cel folosit astăzi, ne arată capacitatea limitată a unor oameni politici din România, care ajung la măsuri disperate și gesturi extreme doar pentru a-și îndeplini țelul de o viață, anume cel de a ajunge, prin orice mijloace, la putere”, consideră Popa.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a depus o plângere penală împotriva premierului Viorica Dăncilă, la Parchetul General, în care o acuză de înaltă trădare. Parchetul General și-a declinat competența către DIICOT.

Ludovic Orban o acuză pe Viorica Dăncilă că ar fi făcut publice informaţii confidenţiale şi i-ar fi prezentat preşedintelui României informaţii false în legătură cu memorandumul adoptat de guvern pe tema mutării Ambasadei României în Israel.

 

 


Intră acum și în grupul de