Amenzi de peste 12.000 lei date de polițiștii suceveni în cadrul unei acțiuni pentru prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fondul vitezei excesive

Biroul Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava a organizat joi, 17 mai a.c., o acţiune pe raza municipiului reședință de județ împreună cu echipaje din cadrul Serviciului Rutier Suceava pentru prevenirea şi combaterea vitezei excesive în rândul participanţilor la trafic și respectarea regulilor de circulaţie de către conducătorii de motociclete.

Potrivit IPJ Suceava, în cadrul acţiunii au fost constatate două infracţiuni, din care una pentru alcoolemie și una pentru conducere fără permis.

De asemenea, au fost aplicate 25 sancţiuni contravenționale, în valoare de 12.335 lei, din care 15 pentru încălcarea regimului legal de viteză.

S-au mai reţinut două permise de conducere şi au fost retrase două  certificate de înmatriculare.

Totodată, au fost controlate șase motociclete, un motociclist fiind sancţionat contravenţional.

În cadrul acțiunii, la ora 19.55, un echipaj de poliție a oprit pentru control pe strada Calea Unirii din municipiul Suceava autoturismul condus de un bărbat de 25 de ani, din comuna Adâncata.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că acesta nu deţine permis de conducere pentru nici o categorie auto.

Tânărul s-a ales cu dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.

(M.T.)