Băișanu: România trebuie să treacă și prin momentul în care oameni din sistemul de justiție să demaște, într-o comisie parlamentară, situațiile cu care s-au întâlnit


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele ALDE, deputatul de Suceava Alexandru Băișanu, consideră că propunerea liderului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, președinte al Senatului, de înființare a unei comisii pentru adevăr și reconciliere.

„Propunerea președintelui ALDE este una binevenită. România trebuie să treacă și prin acest moment în care o comisie parlamentară să cheme la discuții oameni care au fost în interiorul sistemului de justiție și să demaște rând pe rând problemele cu care s-au întâlnit”, a spus Băișanu la Antena 3.

Călin Popescu Tăriceanu propune înființarea unei Comisii pentru Adevăr și Reconciliere, așa cum a existat și în alte țări unde abuzurile au devenit, la un moment dat, un mod curent de operare , arătând că este o soluție pentru a afla adevărul și a începe procesul de repunere a justiției în cadrul democratic firesc.

„Tocmai pentru că vrem să punem capăt „statului drepți” și spectacolului cătușelor, cred cu tărie că activitatea acestei comisii trebuie să pornească de la un principiu fundamental: toți oamenii din justiție și servicii care ies public și oferă informații despre abuzurile generate de protocoale nu vor avea de suferit. Sunt sigur că mulți procurori sau judecători au acționat sub presiune, nu din proprie inițiativă, iar scopul este să curățăm sistemul, nu să începem o vânătoare de oameni”, a explicat Călin Popescu Tăriceanu.(N.B.)


Intră acum și în grupul de