Cobuz(PSD): Am contribuit personal la îndeplinirea obiectivului din Programul de Guvernare privind dotarea spitalelor cu echipamente RMN


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava, Maricela Cobuz, a transmis, joi, printr-un comunicat de presă, că este bucuroasă că se realizează un obiectiv din Programul de Guvernare la care a contribuit personal, respectiv dotarea de echipamente RMN pentru spitale.

„Prin Programul de Guvernare PSD definește domeniul sănătății ca fiind un domeniu strategic pentru România, alături de educație și apărare, astfel Guvernul și Ministerul Sănătății și-au asumat răspunderea de a dota cu echipamente medicale performante fiecare unitate medicală din țară, acest lucru fiind un pas important în asigurarea serviciilor medicale de calitate”, se arată în comunicat.

Ea menționează că la începutul anului 2018, Ministerul Sănătății a semnat contractele de achiziție de echipamente de imagistică de tip Rezonanță Magnetică Nucleară (24), iar unul dintre acestea a fost deja repartizat Spitalului Județean Suceava.

„Ministerul Sănătății a achiziționat aparatele RMN prin proiectului privind Reforma Sectorului Sanitar – Îmbunătățirea Calității și Eficienței Sistemului Sanitar, finanțat prin Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare”, se precizează în document.

Potrivit deputatului PSD, echipamentele de imagistică de tip Rezonanță Magnetică Nucleară au fost recepționate săptămâna aceasta, iar instalarea echipamentelor a început deja, iar darea în folosință va fi începând cu 1 iulie a acestui an și că aparatul RMN de tip Tesla va asigura explorări gratuite pentru pacienții spitalului și vine în completarea dotării Laboratorului de Radiologie și Imagistică.

„Preocuparea pentru sănătate nu are culoare politică iar acțiunile noastre trebuie să vină întotdeauna în interesul cetățeanului. Mă bucur enorm pentru această realizare, știind că am contribuit personal la îndeplinirea obiectivului din Programul de Guvernare”, a conchis Cobuz.(N.B.)


Intră acum și în grupul de