Băișanu: E nevoie de un pachet de soluții de fluidizare a traficului. Consilierii locali ALDE Suceava consideră că e nevoie de o soluție de fluidizare, dar se vor abține de la vot în ceea ce privește introducerea sensurilor unice și cer ca PNL să-și asume proiectul


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației județene ALDE Suceava, deputatul Alexandru Băișanu, a declarat, joi, după o ședință a grupului  ALDE din Consiliul Local Suceava că s-a decis ca, în ceea ce privește proiectul susținut de primarul Ion Lungu și viceprimarul Lucian Harșovschi privind introducerea sensurilor unice în municipiu, să se abțină de la vot, iar majoritatea PNL-PMP să-și asume acest proiect.

 

„Grupul ALDE din Consiliul Local Suceava  consideră că e nevoie de o soluție pentru fluidizarea traficului rutier în municipiu, iar consilierii ALDE au decis să nu se opună acestui proiect, ci să se abțină lăsând ca majoritatea PNL-PMP să își asume introducerea sensurilor unice pentru că nu pot gira încă un proiect făcut pe genunchi de cuplul Lungu-Harșovschi”, a spus Băișanu.

El a arătat că în viziunea ALDE, doar introducerea unor sensuri unice în urma unui studiu făcut de o firmă despre care nu se știe ce proiecte similare funcționale a realizat, nu este suficientă.

„Este nevoie de un pachet de soluții și nu doar de sensuri unice care să ducă la fluidizarea traficului în municipiu. Dacă se introduce doar un sistem de sensuri unice va fi haos și mai mare”, a spus Băișanu.

El a declarat că situația actuală dovedește că primarul Ion Lungu și viceprimarul Lucian Harșovschi au condus municipiul Suceava fără viziune, fără să se consulte cu nimeni, fără să prevadă evoluția și dezvoltarea unui municipiu reședință de județ.

„Au construit fără cap și fără coadă, astăzi fiind invidioși și pe cetățenii din Caracal. Suceava este sufocată în ceea ce privește traficul rutier, orașul nu are parcări suficiente, problematica termoficării este în aer, transportul public este sub orice critică, iar Lungu și Harșovschi mai vor să genereze haos generalizat odată cu venirea vacanței de vară. Dacă ei cred că acel studiu va duce la fluidizarea traficului, să și-l asume alături de consilierii PNL”, a spus Alexandru Băișanu.

Potrivit acestuia pachetul de soluții trebuie să înceapă cu realizarea unui nou pod peste râul Suceava, dar nu cu două benzi de 2 metri lățime, așa cum propune primarul Ion Lungu, ci cel puțin cu două benzi de 2,5 metri lățime pe sens, dar și să se facă drumuri cu patru benzi spre acest pod.

Mai mult, carosabilul în municipiu trebuie lărgit și pentru aceasta vor trebui ca stâlpii rețelei de iluminat public să fie mutați, consideră Băișanu.

El a mai spus că vor trebui găsite și soluții pentru ca bicicliștii să poată circula pe o bandă specială.

„Tot ceea ce s-a făcut în ultimii 14 ani în Suceava s-a făcut de mântuială, pe genunchi, fără viziune. Rezultatele se văd acum de toți sucevenii, iar Ion Lungu și Lucian Harșovschi sunt autorii alături de partidele din care au făcut parte și pe care le-au condus”, a mai declarat Alexandru Băișanu.


Intră acum și în grupul de