Ministrul Educației, suceveanul Valentin Popa, despre condamnarea lui Liviu Dragnea la închisoare cu executare: Această decizie are un anumit grad de incertitudine


Intră acum și în grupul de

Ministrul Educației, suceveanul Valentin Popa, consideră că sentința de condamnare la trei ani și șase luni de închisoare cu executare a președintelui PSD, Liviu Dragnea, are un anumit grad de incertitudine și este sigur că viitoare decizii ale instanței vor anula această sentință.

„Maniera în care s-a pronunțat decizia de condamnare a domnului Liviu Dragnea opinia separată a unuia din cei trei judecători, articolul invocat, arată că această decizie are un anumit grad de incertitudine.

Sunt sigur că deciziile viitoare ale instanței vor anula această sentință și astfel va fi confirmată prezumția de nevinovăție de care se bucură în acest moment domnul Liviu Dragnea – președintele PSD”, se arată într-un comunicat transmis de Valentin Popa prin intermediului biroului de presă al PSD Suceava.

Și organizația județeană PSD Suceava a transmis un comunicat de susținere a lui Liviu Dragnea.

„Am luat act de decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție de condamnare a domnului Liviu Dragnea președintele PSD. Deși în opinia noastra această sentință este umbrită de anumite circumstanțe pe care le considerăm nefirești, noi considerăm că decizia unei instanțe judecătorești este indiscutabilă conform principiilor statului de drept pe care le respectăm.

În aceeași măsură la fel de indiscutabilă rămâne prezumția de nevinovăție a unei persoane până la pronunțarea definitivă a instanțelor – de asemenea un principiu al statului de drept.

Susținem în continuare mandatul domnului Liviu Dragnea de președinte al PSD așa cum ne-au împuternicit alegătorii noștri, iar acest mandat nu poate fi pus în discuție sub presiunea ”străzii” sau a unor reprezentanți nocivi ai statului paralel”, se arată într-un comunicat al PSD Suceava.

Liderul PSD Liviu Dragnea a fost condamnat de judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), la 3 ani şi 6 luni pentru abuz în serviciu şi achitat pentru fals intelectual în dosarul angajărilor fictive la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman.(N.B.)


Intră acum și în grupul de