Ludovic Orban se așteaptă ca PSD și ALDE să nu permită parlamentarilor să-și exprime votul la moțiunea de cenzură: Orice parlamentar din actuala majoritate va fi apreciat de opinia publică și va câștiga în imagine dacă va vota pentru România și nu pentru Liviu Dragnea. Așteptăm și o poziționare a UDMR


Intră acum și în grupul de

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, duminică, la Suceava, într-o conferință de presă, că pentru succesul moțiunii de cenzură a purtat negocieri cu toate grupurile parlamentare în afară de PSD și cu parlamentari, individual, din coaliția majoritară și că toate negocierile vor continua luni, marți și miercuri până în momentul votului, dar a recunoscut că este posibil ca PSD și ALDE să ceară parlamentarilor să rămână în bănci și să nu voteze.

El a spus că în ceea ce privește UDMR așteaptă o poziționare oficială și a arătat că demisia lui Peter Ecstein Kovacs din UDMR arată că un fost un membru de vază al formațiunii nu mai este reprezentat astăzi de politica UDMR.

„UDMR a fost avertizat de Partidul Popular European, fiind membru în PPE alături de PNL. Conducerea PPE a atras atenția UDMR că nu este în linia politică a PPE poziția UDMR în modificarea legislației în domeniul justiției alături de PSD”, a spus Orban.

El a consideră că nu este normal ca UDMR să stea alături de Liviu Dragnea, să-i acorde în continuare un cec în alb, să-l gireze cu voturile parlamentarilor UDMR pentru că, dacă fac lucrul, acesta UDMR nu va ține cont de aceia care i-au trimis în Parlament.

Ludovic Orban a mai declarat că se așteaptă ca PSD și ALDE să nu le permită parlamentarilor să-și exprime votul la moțiunea de cenzură.

„Mă aștept ca luni asta să fie decizia, să nu-i lase pe parlamentari să voteze și mă aștept același lucru și în cazul ALDE. Decizia să fie similară. Asta poate să reducă numărul de voturi pe care îl putem obține la moțiunea de cenzură, dar eu cred că orice parlamentar din actuala majoritate, indiferent că este din PSD, ALDE sau UDMR, va fi apreciat de opinia publică și va câștiga în imagine dacă va vota pentru România și nu pentru Liviu Dragnea”, a conchis Ludovic Orban.(T.B.)


Intră acum și în grupul de