Dan Ioan Cușnir îi oferă lui Flutur „două luni de liniște centenară” în CJ Suceava, dar îi solicită ca de la începutul anului viitor să prezinte informații despre dezvoltarea aeroportului, gestionarea deșeurilor și siguranța traficului rutier. Flutur: Apelul meu este chiar să nu ne plictisim în perioda următoare


Intră acum și în grupul de

Consilierul județean PSD, Dan Ioan Cușnir, l-a anunțat, luni, în plenul Consiliului Județean Suceava pe președintele Gheorghe Flutur că îi oferă „două luni de liniște centenară”, dar i-a atras atenția că de la începutul anului viitor dorește ca lunar președintele Flutur să prezinte informații despre dezvoltarea aeroportului, gestionarea deșeurilor și siguranța traficului rutier.

„Eu mi-am propus, având în vedere că urmează două luni cu încărcătură istorică specială pentru Bucovina și pentru România să vă ofer două luni de liniște centenară”, a spus Cușnir.

El a arătat că din ianuarie îl roagă să ofere informații cu ceea ce se întâmplă cu dezvoltarea Aeroportului, ce se întâmplă cu gropile de gunoi și ce se întâmplă cu proiectul de creșterea siguranței traficului rutier.

Cușnir crede că proiectul de amenajare a alveolelor pentru calmarea traficului la intrările în localități pe drumurile județene ar trebui să fie în strategia pentru următorii doi ani.

El a subliniat că este pentru al treilea an de cânt Suceava este pe locul întâi pe țară la accidente mortale și autoritățile județene nu prea fac nimic.

Cușnir a spus că nu este vorba doar de alveolele pentru calmarea traficului pe drumurile județene, la intrările în localități, ci și de o tratare mult mai serioasă a marcajelor rutiere pe drumurile județene și mai ales a trecerilor de pietoni.

El a explicat că amenajarea unei treceri de pietoni vopsită în alb și roșu pentru a fi mult mai vizibilă costă 3.500 de lei, iar dacă se aplică și un covor antiderapant înainte de trecerea de pietoni costă în jur de 7000 de euro.

„Cu banii cu care s-ar amenaja acea Sală a Unirii inutilă pentru că nu se face în An Centenar ar putea fi amenajate 200 de treceri pentru pietoni care să asigure o siguranță sporită a copiilor care traversează drumurile județene. Dacă informația pe care o am este corectă, pe drumurile județene din județ sunt 122 de treceri pentru pietoni, deci banii ar prisosi. Să știți că dacă evităm o mână de copil fracturată, sau un picior de copil fracturat, banii sunt mai bine folosiți decât pentru o inutilă Sală a Unirii”, a spus Dan Ioan Cușnir.

Gheorghe Flutur i-a răspuns lui Cușnir explicând stadiul proiectelor, dar înainte a ținut să spună că nu dorește această „liniște centenară”.

„Nu cred că trebuie să vă mulțumesc pentru liniștea centenară, eu cred că trebuie să respectăm cadrul și spiritul democratic al discuțiilor. Apelul meu este chiar să nu ne plictisim în perioda următoare. Trebuie să avem totuși discuții”, a spus Flutur. (T.B.)


Intră acum și în grupul de