Deputatul Băișanu, replică pentru un deputat UDMR care sugera că medicii români ar trebui să cunoască și câteva cuvinte ale naționalităților conlocuitoare: Noi trebuie să știm cuvinte din toate limbile naționalităților conlocuitoare, dar numai ei nu doresc să învețe limba română. Noi respectăm cultura, limba și tradițiile minorităților, dar cred că e nevoie de respect reciproc


Intră acum și în grupul de

Deputatul ALDE de Suceava, Alexandru Băișanu, a avut, miercuri, în Camera Deputaților o replică acidă la comentariul unui deputat UDMR la dezbaterea privind privind instituirea Zilei limbii romani.

Astfel, deputatul UDMR a apreciat că medicii ar trebui să cunoască și câteva cuvinte în limba romani sau în limba maghiară pentru ca pacienții aparținând acestor minorități să se simtă mai bine când sunt tratați.

În replică, Alexandru Băișanu a cerut ca și naționalitățile conlocuitoare să cunoască limba română.

„Un coleg, acum câteva minute, ne sugera ca medicii și profesorii, diverse categorii sociale, să știe câteva cuvinte în țigănește, câteva cuvinte în ungurește și iată că văd cum românii trebuie să învețe cuvinte din toate limbile naționalităților conlocuitoare, numai ei nu doresc să învețe limba română”, a spus Băișanu.

El consideră că este nevoie de respect reciproc între cetățenii români aparținând naționalităților conlocuitoare și majoritatea cetățenilor români.

„Eu zic că ar trebui să ne trezim puțintel. Respect cultura, limbile, tradițiile, tuturor naționalităților conlocuitoare, dar cred că e nevoie de respect reciproc, respect care să vină și din partea domniilor lor pentru limba română, tradiția românească, cultura românească”, a spus Băișanu.

 


Intră acum și în grupul de