Băișanu despre acuzele PNL: S-au respins amendamentele liberalilor la șoselele de centură Suceava, Rădăuți și Fălticeni pentru că am reușit să includ banii necesari în buget. Deși știau asta au depus amendamente doar pentru a critica


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele ALDE, deputatul de Suceava Alexandru Băișanu, a respins, acuzele parlamentarilor liberali suceveni care susțin că toate amendamentele lor pentru alocarea de sume de bani au fost respinse.

„Ei acuză că PSD și ALDE au distrus județul Suceava că au respins toate amendamentele pe care PNL le-a făcut. În realitate, am fost la negocieri cu PSD, așa cum se întâmplă în orice comisie și nu numai cu PSD, ci și cu alte partide, în cadrul Comisiei de transporturi și am reușit să prind toți banii pentru șoseaua de centură a Sucevei, pentru Rădăuți și pentru Fălticeni, secvențial”, a spus Băișanu.

El a subliniat că sumele au fost incluse în buget și că nu-și mai aveau rostul amendamente pentru acestea .

„Cu toate că banii erau deja prinși, PNL prin deputații și senatorii, au mai depus odată amendamente pe aceleași spețe, șoseaua de centură Suceava, Rădăuți, Fălticeni. Evident că acestea au fost respinse pentru că banii erau prinși în buget de PSD și ALDE”, a explicat Băișanu.

El a arătat că cei din PNL au spus că PSD și ALDE au votat împotriva amendamentelor lor.

„S-a votat împotrivă pentru că banii erau prinși. E o manipulare. Arăți că ai depus amendamente, știi că nu ai majoritate că de aia ai pierdut alegerile, dar o faci doar ca să arăți cu degetul pe cei de la guvernare”, a spus deputatul ALDE.

Alexandru Băișanu a subliniat că aceste acuzații nefondate l-au mâhnit mai ales că el este unul dintre parlamentarii suceveni care a făcut toate eforturile pentru finalizarea centurii rutiere a Sucevei, proiect pe care l-a inițiat când era prefect de Suceava și că a devenit membru al Comisiei de transporturi în primul rând pentru a urmări derularea acestei investiții care trebuie să se finalizeze în acest an.

El a cerut parlamentarilor opoziției să devină profesioniști.

„Îi rog pe colegii mei, pe care îi respect, să devină profesioniști măcar, dacă nu reușesc să aibă acea moralitate și cetățeni pe care îi mint de fiecare dată. Cred că astfel de manifestări duc la adâncirea rupturii dintre oamenii politici și anumite categorii sociale, lucru de care România nu are nevoie în momentul de față. Fac apel la rațiune, la respect față de alegători, la respect față de colegii parlamentari și  la muncă, dar nu făcută pe genunchi, ci asiduă, serioasă și rațională”, a mai spus Băișanu. (T.B.)


Intră acum și în grupul de