Primarul Sucevei propune ca Andrei Năstase, „primarul legitim al Chișinăului” să devină cetățean de onoare al Sucevei pentru bătălia pe care o duce în Republica Moldova pentru democrație, pentru Europa


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, marți după amiaza la mitingul electoral al PNL că îl propune pe Andrei Năstare, pe care l-a numit „primarul legitim al Chișinăului” cetățean de onoare al municipiului Suceava.

„Dragă Andrei, vreau să-ți spun că în ședința Consiliului Local din 30 mai, ca o minimă recunoștință a noastră pentru tine, pentru bătălia pe care o duci în Republica Moldova, pentru democrație, pentru Europa, voi propune să devii cetățean de onoare al municipiului Suceava”, a spus Lungu.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, marți după amiaza, la mitingul electoral al PNL pentru alegerile europarlamentare că lista PNL pentru Parlamentul European este formată din europarlamentari actuali care și-au făcut datoria, din foști miniștri care au sprijinit Suceava, cum este Vasile Blaga, dar și din primari destoinici.

Lungu a spus că în urma discuțiilor pe care le-a avut cu Manfred Weber, candidatul PPE pentru funcția de președinte al Comisiei Europene, dar și cu lideri ai PNL, s-a convenit ca în viitorul exercițiu financiar european să se poată finanța cu fonduri europene investiții teritoriale integrate (ITI) așa cum este și asocierea „Moldova se dezvoltă” pe care el a inițiat-o.

Primarul Sucevei a mai îndemnat sucevenii să vină și la referendumul inițiat de președintele Klaus Iohannis odată cu alegerile europarlamentare și să voteze „Da”, fiind singura variantă ca România să rămână în Europa.

El a mai spus că singura soluție la alegerile europarlametare din 26 mai este PNL.

Andrei Năstase, liderul Partidului „Platforma Demnitate și Adevăr” din Republica Moldova, a spus în cadul mitingului că este prea mult să i se confere titlul de cetățean de onoare, dar Ion Lungu a spus că este „pe merit”.

Reamintim că Andrei Năstase a câștigat alegerile pentru funcția de primar al capitalei Republicii Moldova, Chișinău, anul trecut, dar aceste alegeri au fost invalidate de instanță.(T.B.)


Intră acum și în grupul de