PD-L Suceava scoate de la secret planul anti-criză al premierului Emil Boc


Intră acum și în grupul de

Senatorul PD-L de Suceava, Orest Onofrei, a anunţat duminică, faptul că planul anti-criză al Guvernului va fi prezentat după ce va fi făcut un „diagnostic exact” al situaţiei actuale, apreciind însă că acesta trebuie să aibă în vedere creşterea numărului „celor cu sapa” şi scăderea numărului „celor cu mapa”. Orest Onofrei a spus într-o conferinţă de presă, că în ceea ce priveşte cererile opoziţiei privind prezentarea rapidă a unui plan anti-criză, „Guvernul dă dovadă de responsabilitate” şi că va anunţa un asemenea plan după ce va fi realizat un diagnostic exact al situaţiei.
„Situaţia este complicată şi evoluează neaşteptat”, a explicat senatorul Onofrei. El a arătat că din datele pe care le deţine în prezent, din 22 de milioane de români, 4,5 milioane sunt salariaţi din care două milioane direct în producţie, alte 1,5 milioane sunt în sistemul bugetar, iar un milion de salariaţi sunt cei care vând sau intermediază comercializarea bunurilor produse. Onofrei a mai adăugat că alte două milioane de români lucrează în străinătate.

„Noi nu mai putem spune acum doi cu sapa, trei cu mapa, ci vorbim de doi cu sapa, cinci cu mapa”, a menţionat senatorul PD-L. El consideră că pentru soluţionarea situaţiei de criză trebuie încurajat sectorul productiv, dar cei care fac cele mai mari presiuni pentru creşteri salariale sunt angajaţii din sectorul bugetar.

„Este nevoie însă de stimularea celor care produc şi reducerea cheltuielilor celor care nu produc, indiferent de costurile sociale. Vom avea nevoie de investiţii publice, ca să crească numărul celor cu sapa şi de reducerea cheltuielilor publice, pentru scăderea numărului celor cu mapa”, a explicat Orest Onofrei, care a arătat că va trebui protejată şi categoria persoanelor cu venituri mici şi în special a celor aflaţi în situaţii speciale. Din punctul de vedere al parlamentarului sucevean va trebui să fie luat în calcul şi faptul că muncitorii români din afara ţării trimit din ce în ce mai puţini bani acasă şi că este posibil ca mulţi dintre aceştia să se întoarcă acasă în perioada ce urmează.


Intră acum și în grupul de