Ioan Bălan: România trebuie să se întoarcă la normalitate după guvernarea catastrofală PSD-ALDE. PNL propune, în regim de urgență, eliminarea accizei suplimentare la carburanți care a scumpit în lanț toate produsele și eliminarea supra-taxării muncii pentru contractele part-time. Urmează eliminarea split-TVA și adoptarea legii privind votul electronic.


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele regional al PNL, deputatul de Suceava Ioan Bălan, a declarat, miercuri, în Camera Deputaților, că România trebuie să se întoarcă la normalitate după o guvernare dezastruoasă a PSD și ALDE și că în acest sens a început să promoveze propuneri care să reintroducă țara pe făgașul dezvoltării.

„Au trecut doi ani și jumătate de când PSD și ALDE conduc într-un mod dezastruos țara. Mai mult de trei sferturi dintre români consideră că țara se îndreaptă într-o direcție greșită, iar încrederea mediului economic din țară și a investitorilor străini în sănătatea economiei românești este la minime istorice! Cauzele acestei prăbușiri economice le cunoaștem cu toții, iar noi liberalii am tras constant semnale de alarmă asupra politicilor toxice pe care le-a pus în aplicare Guvernele PSD-ALDE”, a declarat Ioan Bălan.

Potrivit acestuia, zecile de ordonanțe de urgență care au fost croite după ureche, de către miniștri incompetenți PSD-ALDE, au legat pietre de moară de picioarele inițiativei particulare, au pus piedici investițiilor publice și private și au gonit din țară sute de mii de tineri aflați în căutarea unui loc de muncă.

„Singurele lucruri care au crescut rapid în ultimii doi ani și jumătate sunt: prețurile la alimente și facturi; datoria țării, cu peste 100 de miliarde de lei și deficitul balanței comerciale, cu peste 15 miliarde de euro, pentru că aproape tot ceea ce se consumă în România provine din importuri. Incompetența celor trei Guverne PSD-ALDE ne-a pus în situația de a rata o perioadă economică favorabilă, în care creșterea economică ar fi trebuit să se măsoare în prosperitate reală, nu pe hârtie, pentru angajați și pensionari și în realizarea unor investiții publice pe care le așteptăm cu toții de peste 30 de ani: drumuri rapide și sigure, spitale regionale moderne și școli care să atragă copii către tainele cărților”, a spus deputatul liberal sucevean.

El a menționat că în data de 26 mai 2019, Partidul Național Liberal a primit din partea cetățenilor un pașaport de încredere deosebit de important, devenind prima forță politică a țării.

„Cetățenii ne-au dat șansa de a repara nefăcutele celor mai slabe guvernări pe care le-a avut România în istoria ei recentă. Acesta este motivul pentru care, noi, liberalii, deja ne-am pus pe treabă, iar demersurile noastre trebuie să întoarcă România la normalitate, la un drum sigur pro-european și la o dezvoltare sigură, prin banii europeni gratuiți”, a spus Ioan Bălan.

Potrivit deputatului sucevean, chiar în această săptămână dăm drumul eliminării unor măsuri toxice, care au făcut un rău enorm economiei și buzunarului cetățenilor.

„Propunem, astfel, în regim de urgență eliminarea accizei suplimentare la carburanți, care nu a adus bani în plus la bugetul de stat, dar care a scumpit în lanț toate produsele, de la pâine, până la fructe și legume. PNL propune tot în această săptămână eliminarea supra-taxării muncii pentru contractele part-time, pentru că această prevedere absurdă a lovit exact în cea mai vulnerabilă categorie de angajați, tinerii”, a spus Bălan.

El a subliniat că acestea sunt doar primele acțiuni pe care le începe PNL urmând ca în fiecare săptămână ce va urma, să fie eliminate toate măsurile proaste pe care le-au luat „incompetenții de la PSD și ALDE și care au sărăcit și mai puternic populația țării”.

„Trebuie să eliminăm cât mai rapid măsura anti-europeană a Split TVA, pentru care Comisia Europeană a declanșat procedura de infringement împotriva României, să eliminăm taxele suplimentare care au scumpit prețul gazelor, al curentului electric, al telefoniei și au majorate ratele bancare ale celor care au un credit.

Trebuie să știți că PNL se va lupta cu toată forța pentru ca proiectul propus de noi, privind votul electronic și eliminarea cozilor la vot pentru românii din străinătate să devină lege cât mai rapid. Românii ar trebui să-i întrebe pe cei din PSD și ALDE de ce ne-au îngropat acest proiect în procedurile parlamentare și au permis umilirea cetățenilor din diaspora în 26 mai”, a spus Ioan Bălan.

El a mai declarat că prioritatea zero pentru PNL este să transpună imediat în realitate rezultatele Referendumului pentru care au votat peste 6,5 milioane de români.

„Ceea ce au decis românii este obligatoriu pentru orice politician, de orice partid și pentru orice instituție publică din România, oricum s-ar chema ea”, a conchis Ioan Bălan.


Intră acum și în grupul de