Orest Onofrei sancţionează „fariseismul” liberalilor


Intră acum și în grupul de

Prim-vicepreşedintele organizaţiei judeţene Suceava a PD-L, senatorul Orest Onofrei, este de părere că Ordonanţa Guvernului României privind şefii instituţiilor deconcentrate nu face decât să legifereze o stare de fapt care a fost pusă în aplicare, de diversele guvernări care s-au succedat până acum.

Senatorul Onofrei susţine că partidele care au fost la guvernare nu au făcut altceva decât să uziteze de diverse tertipuri de genul modificării denumirii instituţiei pentru a face exact ceea ce ordonanţa legiferează. El a mai spus că şefii instituţiilor deconcentrate trebuie să pună în aplicare programul de guvernare. „Fiecare guvern şi-a numit în funcţiile de conducere ale instituţiilor deconcentrate persoanele care pot pune în aplicare programul de guvernare. Oamenii care erau în fruntea instituţiilor au fost înlocuiţi, prin diverse metode, iar Guvernul şi-a numit oamenii în care avea încredere”, a explicat Onofrei, care a subliniat că actualul Guvern acţionează în mod transparent.

El consideră că acţiunile opoziţiei, care a anunţat chiar că va depune o moţiune de cenzură, sunt normale, arătând că PNL îşi apără în realitate proprii directori, membri de partid care au ajuns în funcţie tocmai din acest motiv. „Fiecare partid, când ajunge în opoziţie, e un apărător al drepturilor şefilor de deconcentrate pe care i-a numit când era la putere, dar uită că atunci când era la putere a schimbat directorii pe bandă rulantă”, a declarat senatorul PD-L de Suceava.

El a mai arătat că PNL nu apără un principiu, ci apără menţinerea în funcţie a propriilor directori şi că liberalii de fapt nu doresc să nu fie schimbaţi directorii numiţi de ei. „Aceasta nu presupune schimbarea tuturor directorilor. Foarte mulţi vor fi reconfirmaţi pe funcţiile de conducere dacă pot duce la îndeplinire un program de guvernare şi nu dacă sunt loiali partidului”, a mai spus Orest Onofrei.


Intră acum și în grupul de