PNL va întocmi o statistică cu „victimele impozitului forfetar”


Intră acum și în grupul de

PNL Suceava va monitoriza atât firmele desfiinţate cât şi locurile de muncă ce vor fi pierdute în judeţul Suceava ca urmare a introducerii de către Guvernul Boc a impozitului forfetar, urmând să realizeze o statistică cu „victimele impozitului forfetar”, a anunţat, luni, vicepreşedintele organizaţiei liberale sucevene, Vasile Mocanu. El a declarat în cadrul unei conferinţe de presă, că evidenţa firmelor desfiinţate va fi preluată din date oficiale, de la Registrul Comerţului, iar consecinţele sociale ale acestei măsuri vor fi cuantificate în datele Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă. „PNL consideră că acest impozit minim obligatoriu reprezintă readucerea în plan fiscal a impozitului progresiv”, a spus Mocanu.

Viceliderul liberal consideră că politica fiscală a actualului guvern va afecta atât firmele private cât şi instituţiile bugetare. „Nu poţi să ai salarii la bugetari omorând firmele private”, a subliniat Mocanu, adăugând că această măsură va afecta şi încasările de taxe şi impozite locale.

De la 1 mai a fost introdus un impozit minim anual, stabilit în funcţie de veniturile firmei. Impozitul este cuprins între 2.200 lei (aproximativ 500 euro), dacă firmele au venituri totale de până la 52.000 lei, şi 43.000 lei (circa 10.000 euro) pentru venituri de peste 129 milioane lei.


Intră acum și în grupul de