Democrat-liberalii suceveni au fost sufletul lansării candidaţilor partidului la europarlamentare


Intră acum și în grupul de

PD-L nu şi-a dezminiţit faima de partid care ştie să facă atmosferă şi să însufleţească masele şi la finele săptămânii trecute a reuşit să organizeze un spectacol „total” la lansarea candidaţilor PD-L pentru alegerile europarlamentare din 7 iunie. Evenimentul a avut loc la Sala Palatului din Bucureşti în prezenţa a peste 6.500 de membri şi simpatizanţi ai partidului din întreaga ţară. PD-L-iştii au pus în scenă un spectacol din care nu au lipsit baloanele, fularele şi steagurile portocalii, discursurile tăioase la adresa adversarilor politici şi muzica de calitate.

În sală prezentarea candidaţilor a fost făcută pe regiunile de dezvoltare ale României, Regiunea de NE în numele căreia candidează suceveanul Petru Luhan (locul opt pe lista PD-L) fiind serios reprezentată de o delegaţie de la Suceava, care l-a avut în prim plan pe directorul de campanie, primarul Ion Lungu, secondat de parlamentarii suceveni ai PD-L.

Delegaţia suceveană a numărat peste 230 de persoane iar o bună parte din ea a fost formată din tineri democrat-liberali care au făcut deplasarea la Bucureşti sub atenta coordonare a deputatului de Suceava, Ioan Bălan. Sucevenii s-au remarcat printr-o organizare riguroasă şi o vivacitate ieşită dion comun care a molipsit efectiv pe toţi cei prezenţi în sală.

Traian Băsescu a fost la lansarea PD-L şi a ridicat sala în picioare

De la tribuna Sălii Palatului au luat cuvântul preşedintele partidului, premierul României, Emil Boc, liderii PD-L, Roberta Anastase, Adriean Videanu, Vasile Blaga, Gheorghe Flutur (care este şeful de campanie al partidului, alături de Vasile Blaga), Elena Udrea precum şi candidaţii Theodor Stolojan, Monica Macovei, Traian Ungureanu şi Cristian Preda.

„Surpriza” zilei a fost fără doar şi poate preşedintele României, Traian Băsescu, care, sosit incognito la eveniment, a fost primit cu scandări şi aplauze de democrat-liberalii prezenţi în sală. Discursul preşedintelui s-a axat în jurul responsabilităţilor care apasă pe umerii partiduliu, „ca principal partid de guvernare”. „Este pentru prima dată când vin la partidul care guvernează, care a dat ţării primul ministru şi are o responsabilitate uriaşă a trecerii ţării printr-o perioadă de criză”, a ţinut să spună Traian Băsescu, care nu s-a abţinut să nu critice formaţiunile politice care, în opinia sa, par mult mai îngrijorate de prezidenţialele din noiembrie decât de alegerile europarlamentare care se apropie. „Toată responsabilitatea trecerii perioadei de criză fără derapaje este a acestui partid. Din criză, ori ieşim toţi, ori nu iese niciunul”, a mai spus şeful statului.

Gheorghe Flutur – „România nu poate fi guvernată cu jumătate de normă, aşa cum ar vrea cei de la PSD!”

Vicepreşedintele PD-L Gheorghe Flutur, sufletul organizaţiei judeţene Suceava a partidului a lansat o serie de atacuri asupra social-democraţilor care în opinia democrat-liberalului sunt mai degrabă preocupaţii de campanii electorale decât de guvernare. Flutur a spus că „povara guvernării” este suportată în mai mare măsură de PD-L. „De 20 de săptămâni de când guvernăm, noi am dus greul şi ne-am văzut de treabă. Unii au încurcat campaniile, cea pentru europarlamentare cu cea pentru prezidenţiale, şi trebuie să le spunem că cei care încep de primăvară campania de toamnă vor avea probleme peste vară, li se va strica maşina şi singura lor salvare s-ar putea să fie programul Rabla”, a spus ironic liderul PD-L.

El a solicitat celor de la PSD să-şi asume în mod complet actul de guvernare. „S-a vorbit mult de cumulul dintre pensie şi salariu. Dar cât de moral este cumulul între a fi şi la putere, şi în opoziţie? Trebuie să le transmitem un mesaj colegial celor de la PSD că România nu poate fi guvernată cu jumătate de normă, ci cu normă întreagă”, a conchis Gheorghe Flutur.

Ioan Lungu continuă să fie pragmatic şi coerent în acţiuni

Şefului staff-ului de campanie al PD-L Suceava, Ion Lungu, a apreciat drept o reuşită acţiunea PD-L de la Sala Palatului considerând că numărul mare de membri şi simpatizanţi prezenţi la Bucureşti arată că PD-L este şi va rămâne şi după alegerile europarlamentare cel mai puternic partid din ţară.

„Cred că s-a observat încă o dată că PD-L este cel mai mare partid din ţară şi cel mai de forţă. A arătat-o numărul foarte mare de membri prezenţi la lansarea candidaţilor la Bucureşti mulţi dintre ei nemaiîncăpând practic în sală. Acest lucru ne întăreşte convingerea că PD-L va câştiga alegerile europarlamentare şi va rămâne forţa politică numărul unu din România”, a conchis Lungu.

Platforma PD-L pentru europarlamentare stabileşte cinci priorităţi pentru România în raport cu Uniunea Europeană: depăşirea crizei economice, accelerarea absorbţiei fondurilor europene, încetarea monitorizării pe justiţie, asigurarea libertăţii de mişcare a forţei de muncă româneşti în toate statele UE şi aderarea la euro şi la spaţiul Schengen.


Intră acum și în grupul de