TSD Suceava vine cu soluţii în vederea încurajării agriculturii locale


Intră acum și în grupul de

Pentru a încuraja agricultura locală, TSD Suceava a lansat un apel către parlamentarii suceveni de a promova un proiect de lege prin care cel puţin 30% din produsele agricole care se vând în supermarketuri şi hipermarketuri să fie de producţie românească.

Liderul TSD Suceava, consilierul judeţean Ioan Corjuc, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că pentru stimularea producţiei agricole vandabile, care să genereze un flux financiar către zonele rurale una din soluţii, este necesară încurajarea comercializării acestor produse în marile lanţuri de magazine. „Agricultura este una din cele mai viabile soluţii pentru depăşirea acestor momente şi pentru relansarea economică”, a spus Corjuc.

El a arătat că în acest fel se poate demonstra că în România sunt oameni capabili care să depăşească perioada agriculturii de subzistenţă şi să transforme acest domeniu într-o ramură economică rentabilă atât pentru ţară cât şi pentru ei.

Corjuc a mai precizat că a identificat moduri în care tehnologiile neconvenţionale actuale pot contribui la reducerea costurilor energetice în agricultură şi implicit la creşterea veniturilor agricultorilor prin reducerea costurilor generate de actualul sistem energetic.


Intră acum și în grupul de