Mai mulți membri ai ALDE Suceava s-au întâlnit la Bosanci cu Alexandru Băișanu care nu recunoaște decizia prin care a fost radiat din partid: ALDE merge în continuare. Nu pleacă nimeni nici la PSD și nici la Pro România


Intră acum și în grupul de

Mai mulți membri ai ALDE Suceava s-au întâlnit, sâmbătă la Bosanci, cu deputatul Alexandru Băișanu, față de care conducerea partidului a luat măsura radierii din baza de date a partidului, măsură pe care Băișanu o contestă.

Potrivit unei postări pe pagina de socializare a primarului comunei Bosanci, Neculai Miron, la această întâlnire, organizată la Stâna Bosâncenilor au participat mai mulți membri ai ALDE Suceava între care Constantin Proboteanu sau Petru Carcalete, care au discutat despre situația din partid.

Solicitat de primarul de Bosanci care transmitea live, să comenteze situația, Alexandru Băișanu a spus că ALDE merge în continuare.

„ALDE merge în continuare. Nu pleacă nimeni nici la PSD și nici la Pro România. Suntem un partid liberal care vrem să ne urmăm cursul, respectând dorința românilor, a cetățenilor din județul Suceava și sprijinind toate intențiile pe care cetățenii care ne-au trimis pe funcții de conducere, să le primească înapoi, să încercăm să găsim soluții pentru toți cei care vor binele României”, a spus Băișanu potrivit filmării făcute de primarul de Bosanci.

Video de pe pagina de socializare a primarului din Bosanci, Neculai Miron

Conducerea ALDE a anunțat, vineri, că a luat act, că deputatul de Suceava Alexandru Băișanu și-a pierdut calitatea de membru de partid pentru că a susținut, public, PSD, partid cu care ALDE nu este în alianță politică, decizia fiind de radiere a acestuia din rândul membrilor ALDE.

În locul lui Băișanu a fost numit, interimar, președinte al ALDE Suceava, consilierul local Ovidiu Milici.

Alexandru Băișanu a declarat că va contesta decizia de radiere din partid pentru că a fost făcută de un for de conducere care s-a întrunit nestatutar, după o întâlnire informală.

El a mai anunțat că va depune și plângere penală față de cei care au luat această decizie. (T.B.)


Intră acum și în grupul de