Lider liberal sucevean propune limitarea la două mandate pentru toate funcțiile publice. El recunoaște că generația tânără începe să-și caute azimutul prin noile partide apărute din cauza conservatorismului partidelor mari VIDEO


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele organizației județene PNL Suceava, consilierul  județean Vasile Tofan, a apreciat în cadrul Interviurilor News Bucovina că este necesar ca numărul mandatelor pentru funcțiile publice să fie limitat la două, măcar pentru o perioadă.

„Pentru însănătoșirea climatului public ar trebui legiferat, măcar pentru o perioadă, să fie maxim două mandate. Dacă vrem să însănătoșim și spațiul public și climatul politic. Fac parte dintr-o generație care a încercat ceva. Cu reușite mai mari sau mai mici. Degeaba le reproșăm celor tineri și foarte tineri astăzi, fel de fel pentru că sunt rodul creației noastre”, a spus Vasile Tofan.

El s-a întrebat ce credibilitate mai pot avea partidele mari față de generația tânără care a început să-și caute azimutul printr-un nou partid apărut, sau o nouă asociere de partide apărută, făcând referire la USR sau la alianța USR-PLUS.

„Asta din cauza conservatorismului celor două partide mari PSD și PNL care nu au fost în stare să reușească să capaciteze segmentul de tineri. Segmentul de tineri vrea ceva”, a spus Tofan.

El a subliniat că tinerii nu vor altceva,  ci ei vor ceva pentru că nu s-a reușit să li se ofere ceva din cauza conservatorismului.

Întrebat dacă USR poate constitui o problemă pentru PNL în ceea ce privește următoarele competiții electorale, Vasile Tofan a răspuns că ar fi o greșeală pentru că PNL trebuie să aibă în vedere problemele țării.

Vezi de la minutul 28

„Pentru PNL nu trebuie să fie o problemă USR, ci problemele pe care le are țara. Dacă ajungem la concluzia că USR e problema e total greșit. Nu așa se pune problema. Trebuie recunoscut lucrul acesta. Conservatorismul, inerția dusă, în unele cazuri până la inepție, cumetriile, au dus la chestiuni de genul acesta”, a spus Vasile Tofan.

El a mai arătat că se impune ca în funcții politice să fie promovate persoane care au dovedit în viața de toate zilele că sunt profesioniști.

„Nu poți să vorbești în spațiul public de un criteriu profesional, dar oameni care în viața de toate zilele au fost niște nimeni, iar când ajung sub spectrul politic au vrut să-și construiască o aureolă. Așa ceva nu se poate.(…) Ar trebui să vină oameni din tot spectrul social, dar cu un anumit statut. Nu să-și dobândească statutul acesta după ce a ajuns în spectrul politic”, a spus Tofan.

El crede că este nevoie de schimbarea năravurilor, acesta fiind primul lucru care trebuie făcut.

„Cred că principala calitate a unei persoane care ajunge în spațiul public este onestitatea. În primul rând să nu pui mâna. E mare lucru să mai găsești oameni din aceștia în ziua de astăzi”, a spus Vasile Tofan.

El a arătat că una dintre aceste persoane care are calitățile necesare este candidatul PNL la funcția de primar al municipiului Fălticeni, Ionel Vasiliu, care a dovedit în viața de zi cu zi și care a intrat de puțin timp în viața politică.

Vasile Tofan a mai declarat că la viitoarele alegeri se va confirma o nouă guvernare liberală a județului Suceava.

El crede că această guvernare locală va fi ultima a actualei generații și crede că va trebui ca o nouă generație să fie pregătită să preia conducerea.


Intră acum și în grupul de