Consilul Local Suceava urmează să decidă cuantumul burselor școlare pentru anul școlar 2019-2020


Intră acum și în grupul de

Consiliul Local Suceava urmează să decidă, în ședința din 19 septembrie, cuantumul burselor școlare pentru  anul școlar 2019-2020, acestea urmând să fie menținute la nivelul de anul trecut.

În expunerea de motive, primarul Ion Lungu arată că potrivit Legii educației, Consiliul local poate acorda burse pentru elevii din învățământul preuniversitar de stat și că valoarea acestora este stabilită prin Hotărâre de Consiliu Local.

El precizează că, în conformitate cu H.G nr. 666 din 9 septembrie 2019 pentru aprobarea cuantumului minim al burselor de performanță, de merit, de studiu  și de ajutor social pentru elevii din învățământul preuniversitar de stat, cu frecvență, care se acorda elevilor în anul colar 2019-2020 cuantumul minim al acestor burse se raportează la cel stabilit de autoritățile deliberative locale în anul 2018 pentru anul școlar 2018-2019.

Asfel, pentru bursa de performanță, suma propusă este de 100 de lei, pentru bursa de merit suma ar fi de 80 de lei, pentru bursele de studiu și de ajutor social suma propusă este de 60 de lei.

Bursele se alocă pe perioada cursurilor școlare, în funcție de frecvență, cu excepția burselor sociale care se acordă și pe perioada vacanțelor școlare în anumite condiții.(N.B.)


Intră acum și în grupul de