Tânăr din Frasin, reținut și încarcerat de polițiști după ce a intrat cu mașina pe contrasens unde a lovit două motociclete și a părăsit locul accidentului. El era băut și avea permisul reținut

Un tânăr de 26 de ani din Frasin a fost reținut și încarcerat de polițiștii suceveni pentru mai multe infracțiuni rutiere.

Astfel, vineri după amiaza, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17 în afara localităţii Molid, un tănăr de 26 de ani din oraşul Frasin, a pierdut controlul asupra direcției de  mers, a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune cu două motociclete, rezultând doar pagube materiale, după care, a părăsit locul accidentului.

În urma măsurilor operative întreprinse, autoturismul a fost oprit pe raza localităţii Frasin de un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava, bărbatul de 26 de ani declarând verbal faptul că nu are asupra sa cartea de identitate și deține permis de conducere emis de către autorităţile statului Portugalia, însă i-a fost reţinut de polițiștii din cadrul I.P.J. Bacău.

 Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

 Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date și a cooperării cu I.P.J. Bacău, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul de 26 de ani este posesor de permis de conducere valabil, emis de autorităţile statului Portugalia, însă acesta este reţinut din data de 09.09.2019 de către I.P.J. Bacău, în cadrul unui dosar penal întocmit acestuia ca urmare a săvârşirii infracţiunii de „conducere a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice”.

În acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, conducătorul auto fiind reținut pentru 24 de ore și încarcerat în arestul I.P.J. Suceava, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria C-lung Moldovenesc în vederea stabilirii unei măsuri preventive.

Polițiștii suceveni atrag încă o dată atenția cu privire la faptul că vor dispune reținerea și încarcerarea celor care săvârșesc fapte penale la regimul rutier, în funcție de gravitatea faptelor, consecințele produse și materialul probator administrat. (N.B.)