Băișanu, lider al mișcării care vrea curățarea ALDE de persoane care au făcut rău partidului. El a demisionat din grupul ALDE alături de alți patru deputați. ALDE rămâne fără grup și în Camera Deputaților


Intră acum și în grupul de

Deputatul de Suceava Alexandru Băișanu a devenit liderul mișcării care își propune curățarea ALDE de persoane care au făcut rău partidului.

Alături de alți patru deputați, Alexandru Băișanu a anunțat că a demisionat din grupul ALDE.

„Ne-am dat demisia din Grupul ALDE din Camera Deputaților! Nu și din partid. ALDE rămâne fără Grup parlamentar și în Camera Deputaților! Mulțumim domnilor care doriți să distrugeți ALDE ! Și asta doar pentru a susține pe funcție în partid un singur om! Domnule Tăriceanu luați mâna de pe el cât nu e prea târziu!”, a declarat Băișanu

Deputatul sucevean a fost și cel care a anunțat, luni, la Digi 24 că intenționază să părăsească grupul ALDE și să înființeze un nou grup parlamentar intitulat „România demnă. România în picioare”.

Băișanu a spus că nu va pleca din ALDE, iar decizia prin care s-a decis radierea sa din partid va fi contestată în instanță, iar până la o decizie a instanței, radierea este anulată.

El a arătat că dacă cinci dintre parlamentarii grupului ALDE vor pleca din grup, grupul ALDE se desființează în Camera Deputaților.

Băișanu a spus că vor fi mai mulți de cinci deputați care ar înființa un nou grup parlamentar pe care ar vrea să îl numească „România demnă. România în picioare”.

El a atras atenția că președintele ALDE va lăsa ALDE fără grupuri parlamentare și la Senat, unde a fost deja desființat și la Camera Deputaților.

Băișanu a mai declarat că el personal nu a fost înștiințat oficial că ar fi fost radiat din partid așa cum a declarat președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, după ședința conducerii centrale de vineri.

„Până nu primesc o hârtie, eu sau organizația din care fac parte, este că sunt membru ALDE, îmi voi susține în forurile de conducere ale partidului opiniile, voi aduce argumente”, a spus deputatul sucevean.

El a menționat că președintele ALDE vrea să excludă „partidul din partid”.(T.B.)


Intră acum și în grupul de