Liderii PNL Suceava l-au dus pe şeful lor, Crin Antonescu, la Biserica Domnitorilor Moldovei


Intră acum și în grupul de

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a fost prezent vineri dimineaţă la Biserica Mirăuţi din Suceava, acolo unde domnitorii Moldovei erau miruiţi înainte de plecarea în marile bătălii, alături de el fiind prezenţi deputatul George Coroamă, senatorul Tiberiu Prodan, liderul organizaţiei judeţene Philip Rozopol şi cel al organizaţiei municipale Suceava, Mihai Steiciuc.

Antonescu a fost destul de smerit încă de la intrarea pe poarta principală a Bisericii, fiind îmbrăcat elegant, în costum şi a fost primit de preotul paroh, Florin Hostiuc, care l-a binecuvântat şi apoi a făcut o mică rugăciune pentru preşedintele PNL.

Parohul i-a prezentat la final biserica şi istoria acesteia precum şi vestigiile pe care lăcaşul sfânt le adăposteşte în momentul de faţă, Antonescu arătându-se incântat în final de cele văzute şi mai ales auzite.

La final, preotul Florin Hostiuc i-a explicat lui Crin Antonescu faptul că Biserica nu face altceva decât să-i ajute sufleteşte pe cei care “se află sub Tatăl ceresc” şi i-a spus că se aşteaptă de la el, în cazul în care va ajunge preşedintele României, să îi ajute pe cei pe care îi va conduce.

Antonescu a evitat să spună de ce a dorit să se închine la această biserică. „Am fost la Biserica Mirăuţi cu o semnificaţie specială, cu o dimensiune istorică şi spirituală aparte căreia am vrut în acest moment să-i trec pragul. Fiind la Suceava am vrut să mă închin la Biserica Mirăuţi”, a spus Antonescu într-o conferinţă de presă.

Ulterior, la un miting electoral, vicepreşedintele PNL, Varujan Vosganian, a arătat că Suceava are o semnificaţie aparte, cu Biserica Mirăuţi unde „se aşează puterea pe fruntea învingătorilor” şi cu Biserica Hagicadar unde se împlinesc dorinţele. „Aici, la Suceava, să fie acest botez al viitorului preşedinte al României, Crin Antonescu”, a mai spus Vosganian.


Intră acum și în grupul de