Senatorul Orest Onofrei: „PSD se comportă de parcă acum ar învăţa să facă politică”


Intră acum și în grupul de

Purtătorul de cuvânt al PD-L Suceava, senatorul Orest Onofrei, a catalogat drept „infantil” comportamentul PSD, care îşi motivează neimplicarea în campania electorală pentru euroalegeri prin faptul că ar fi împiedicat de conducerea PD-L a judeţului. „PSD se comportă în ultima vreme, la Suceava, de parcă acum ar învăţa să facă politică, având un comportament copilăros, dacă nu chiar infantil”, a declarat Onofrei, luni, într-o conferinţă de presă, respingând acuzele PSD privind ameninţarea primarilor PSD de conducerea administrativă a PD-L cu nealocarea de fonduri dacă se implică în campania electorală.

Senatorul sucevean este de părere că nu a fost întâmplător că la vizita de duminică de la Suceava, Mircea Geoană i-a organizat pe grupe, ca la grădiniţă, şi a trecut apoi pe la fiecare grupă să vadă cum se descurcă. Onofrei a făcut referire la faptul că în cursul zilei de duminică PSD a organizat mai multe ateliere, pe probleme de afaceri unde a participat ministrul IMM-urilor, Constantin Niţă, pe probleme de administraţie, unde a participat vicepremierul Dan Nica, pe probleme de agricultură unde a fost prezent ministrul Agriculturii, Ilie Sârbu, şi o întâlnire cu pensionarii la care a participat ministrul Muncii, Marian Sârbu, iar preşedintele partidului, Mircea Geoană, a fost, pe rând, pe la fiecare din aceste întâlniri. „Educatorul Geoană a trecut pe la fiecare”, a spus Onofrei, care a menţionat că nu s-a văzut dacă preşedintele PSD le-a împărţit şi lopăţele.

Liderul PSD Suceava, Gavril Mîrza, s-a plâns duminică, în cadrul întâlnirii la care au participat Mircea Geoană, Dan Nica, Victor Ponta şi Viorel Hrebenciuc, că primarii PSD sunt ameninţaţi de administraţia PD-L a judeţului că nu vor primi fonduri dacă se implică în campania electorală, au declarat surse din PSD. El a arătat că primarii PSD sunt ameninţaţi direct că nu vor primi fonduri dacă se implică în campania electorală şi li se sugerează să plece în concediu dacă nu vor să aibă probleme. Mîrza a spus că este o situaţie anormală, în condiţiile în care cele două partide se află într-o coaliţie care trebuie să guverneze de pe picior de egalitate, iar PD-L timorează oamenii PSD ca să nu se poată manifesta.

Potrivit surselor citate, deputatul Viorel Hrebenciuc i-ar fi spus preşedintelui PSD Suceava că va deveni “avocatul Sucevei”, iar ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, Victor Ponta, a arătat că în aceste condiţii el ar putea fi, eventual, “procurorul lui Flutur”.


Intră acum și în grupul de