Deputatul PSD de Suceava Alexandru Rădulescu nu crede că Guvernul Ludovic Orban va obține votul de învestitură și consideră că ne îndreptăm spre alegeri anticipate: Ați văzut cum s-a învolburat scena lor politică în ultimele două-trei zile, cu scandaluri, reproșuri, condiționări reciproce?


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava, Alexandru Rădulescu, a declarat, joi, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că urmează o lună învolburată cu guverne care nu vor fi învestite, cu alegeri prezidențiale și cu alegeri parlamentare anticipate.

Alexandru Rădulescu a apreciat că parlamentarii din partidele care au votat moțiunea de cenzură au fost mai triști decât cei din PSD când a Guvernul a căzut pentru că „s-au trezit cu ploconul în brațe”.

„Așa am văzut eu în jur: Și de-acum ce facem?”, a spus Rădulescu.

El crede că Guvernul Ludovic Orban nu va fi aprobat de Parlament.

Cu certitudine vă spun că nu va trece. Ați văzut cum s-a învolburat scena lor politică în ultimele două-trei zile. Scandaluri, reproșuri, condiționări reciproce”, a spus Rădulescu.

El a spus că urmează să se vadă dacă vor fi în sala de plen comun 233 de parlamentari care să asigure cvorumul de ședință.

Deputatul PSD consideră că partide responsabile ar fi trebuit să se gândească la ceea ce urmează înainte să se joace de-a moțiunea de cenzură.

E stupefiant cum niște oameni care se consideră că reprezintă viitorul țării și pot să asigure un trai mai bun românilor, se joacă cu soarta României și a românilor cu atâta lejeritate și ușurință. Dai jos un guvern care funcționează, care a funcționat bine, și ce nu funcționa era tot din cauza lor și a președintelui Iohannis. Te apuci doar de orgoliu să trântești un guvern. Unii poate de bună credință (…) și au trântit acest guvern. Dar să nu ai pasul doi în minte?”, s-a întrebat deputatul.

El a arătat că este lipsă de responsabilitate din partea unor partide care după ce au votat moțiunea de cenzură spun acum că nu vor să intre la guvernare și nici nu vor vota noul guvern lăsând țara neguvernată.

„Atunci de ce ai dat jos un guvern care funcționa?”, a întrebat Rădulescu.

Deputatul PSD crede că prima propunere de constituire a guvernului cu Ludovic Orban premier nu va fi votată, iar președintele Klaus Iohannis va veni cu o a doua propunere, și că s-ar putea să-l numească „în bătaie de joc” tot pe Ludovic Orban, ceea ce ar fi neconstituțional și că se va ajunge la alegeri anticipate în primăvară.

El a observat că, paradoxal, toată lumea vrea să dea jos guvernul PSD, dar în același timp ar vrea să rămână la guvernare câteva luni.

„Vom guverna până în primăvară și vom explica celor care cred în social-democrația românească: uite suntem singurii care muncim și suntem singurii care ne facem treaba și nu ne jucăm cu soarta României”, a spus deputatul social-democrat sucevean. (T.B.)


Intră acum și în grupul de