Petru Luhan s-a văzut cu certificatul de europarlamentar în mână (comunicat de presă)


Intră acum și în grupul de

Cei 33 de europarlamentari care au castigat alegerile de duminica, 7 iunie, au primit in cadrul unei ceremonii desfasurate la Sala Palatului, in data de 11 iunie, certificatele constatoare ale desemnarii ca reprezentanti ai Romaniei in Parlamentul European.

La festivitate au participat presedintele tarii Traian Băsescu, premierul Emil Boc, presedintele Senatului Mircea Geoana, presedintele Camerei Deputatilor Roberta Anastase, precum si liderii principalelor partide politice. La deschiderea ceremoniei, presedintele Biroului Electoral Central, Vasile Alixandri, a felicitat eurodeputatii alesi si si-a exprimat convingerea ca acestia vor influenta in bine interesele tarii in Parlamentul European.

In discursul tinut, presedintele tarii a subliniat faptul ca europarlamentarii romani vor avea misiunea de a nu politiza excesiv pozitiile reprezentantilor romani in Parlamentul European si de a face ca actiunile intreprinse sa fie constante si consecvente in raport cu interesele poporului roman. Traian Basescu a mentionat si faptul ca Parlamentu European va avea mai multa responsabilitate in procesul decizional, devenind partener de codecizie pentru Consiliul European. „Codecizia va fi modul de lucru al Uniunii Europene” a atras atentia seful statului.

Petru Luhan a declarat ca momentul inmanarii certificatului care atesta calitatea de europarlamentar a fost unul cu o incarcatura emotionala deosebita.“In urmatorii cinci ani vom avea o mare responsabilitate fata de cei care ne-au trimis sa-i reprezentam in cel mai inalt for decizional al Europei. Si cand spun asta ma refer la faptul ca, indiferent de culoare politica, cu totii trebuie sa conlucram la realizarea unor obiective deosebit de importante pentru Romania, cum ar fi atragerea eficienta a cat mai multor fonduri europene, adoptarea monedei unice EURO, asigurarea liberei circulatii a fortei de munca in toate cele 27 de tari membre ale Uniunii Europene sau la adoptarea politicilor de dezvoltare agricola”, a conchis europarlamentarul sucevean.


Intră acum și în grupul de