Alexandru Băişanu şi-a anunţat candidatura pentru funcţia de preşedinte al PNL Suceava


Intră acum și în grupul de

Fostul prefect al judeţului Suceava, Alexandru Ştefan Băişanu a anunţat duminică faptul că va candida la funcţia de preşedinte al orgnaizaţiei judeţene Suceava a PNL, principalul său competitor fiind actualul preşedinte interimar (impus de conducerea centrală a partidului) Florin Philip Rozopol (ex-membru PSD). Băişanu a anunţat candidatura sa în faţa presei alături de el fiind doi parlamentari, George Coroamă şi Mircea Grosaru.

Ambii au susţinut candidatura lui Băişanu ca pe o rezolvare a situaţiei din PNL Suceava de la ora actuală, în sensul că fiecare dintre ei îşi doreşte ca partidul să revină la o cotă de cel puţin 20 % din voturile populaţiei şi să poată deveni o „voce în peisajul politic sucevean”, dominat în momentul de faţă de coaliţia dintre PSD şi PDL. Alexandru Băişanu, deşi oprit iniţal de actuala conducere a PNL să susţină conferinţa de presă, a reuşit în cele din urmă să aibă acces în sediul PNL Suceava, în condiţiile în care el este vicepreşedinte al organizaţiei municipale Suceava a partidului.

Încă de la primele ore dimineţii de duminica „adevărate comandouri” anti-Băişanu defilau în faţa sediului PNL Suceava încercând să oprească orice dorinţă a taberei Băişanu de a deschide sediul. De altfel preşedintele interimar, Philip Rozopol a şi trimis mass-mediei locale un comunicat în care cerea să nu fie luate în considerare nici un fel de anunţu de convocare a vreunei conferinţe de presă la PNL Suceava, numai în condiţiile în care aceasta este susţinută de liderii impuşi (cum ar fi domnia sa), cei aleşi (recte Mihai Aurel Steiciuc) sau unul dintre parlamentari (George Coroamă sau Tibi Prodan – cel care a susţinut necondiţionat realegerea lui Călin Popescu Tăriceanu la preşedinţia PNL).

În cele din urmă conferinţa de presă în care a fost anunţată candidatura lui Băişanu a avut loc de faţă cu Philip Rozopol, care nu a avut curajul să meargă la masa vorbitorilor ci a luat loc în sectorul rezervat ziariştilor.

Alexandru Băişanu a spus că doreşte să candideze la funcţia supremă din PNL Suceava dintr-un motiv foarte simplu: „doresc să fac din acest partid un partener egal de dialog cu PSD şi PDL şi vreau ca lumea să ţină cont de PNL Suceava ca de o forţă politică hotărâtă şi cu susţinere în teritoriu”.


Intră acum și în grupul de