Deputatul PNL Dumitru Mihalescul: Atât de mândri că sunt români sunt cei din PSD că au lovit cu toată forța exact în mediul de afaceri românesc, în micile întreprinderi întemeiate de românii care și-au dorit să prospere prin munca lor onestă

Deputatul PNL de Suceava Dumitru Mihalescul apreciază într-o declarație politică susținută în Parlament că cei din PSD care se mândreau că sunt români au lovit tocmai în mediul de afaceri românesc, iar Guvernul Ludovic Orban începe să repare stricăciunile făcute în timpul guvernării PSD.

„Vă aduceți aminte cât de tare strigau cei din PSD acum câțiva ani cum sunt ei ”mândri că sunt români”? Este important să nu uităm acele minciuni și nici toxicitatea guvernărilor PSD, atâta vreme cât prin toate măsurile pe care le-au luat au lovit cu toată forța exact în mediul de afaceri românesc, în micile întreprinderi întemeiate de românii care și-au dorit să prospere prin munca lor onestă”, spune Mihalescul.

El a arătat că prin taxe peste taxe și impozite peste impozite guvernele PSD au terorizat în special întreprinderile mici și mijlocii românești, pentru că antreprenorii străini ori au ocolit România, ori s-au bucurat de protecția statelor din care proveneau.

„Majorări de accize, supra-impozitări ale contractelor de muncă, restricții severe la creditare și reglementări care mai de care mai absurde au lovit iarăși în capacitatea agentului economic român de a se menține competitiv, de a se capitaliza în timp și de a rezista pe o piață plină de provocări”, a explicat parlamentarul liberal sucevean.

„Atât de ”mândri că sunt români” au fost, încât românii au ajuns să consume peste 70% produse care provin din import, de la mâncare și până la produse finite, nealimentare, domenii în care industria românească excela cu ani în urmă. Zeci de miliarde de euro din banii românilor au ajuns să umple buzunarele firmelor din străinătate, în vreme ce fermierul sau micul antreprenor român nu știe ce soluții să mai găsească astfel încât să mai reziste măcar un an”, a subliniat Mihalescul.

El consideră că s-a atins culmea disprețului PSD față de agenții economici din România în special în anii 2018 și 2019, când Guvernul PSD a ajuns să se împrumute cu forța de la agenții economici români, fără dobânzi, fără alte avantaje.

„Noi știm cu toții că dacă ai o obligație fiscală către stat și ai întârziat măcar o zi să o achiți, imediat îți vin în plic și dobânzi și penalități și mai știu eu ce alte datorii accesorii! În schimb, când statul are de dat bani, ori uită cu lunile sau chiar cu anii, ori nu-ți mai dă deloc. Așa se face că Guvernul PSD, pentru a petici bugetul mincinos din anul 2019 și pentru a ascunde gunoiul sub covor, nu a plătit cu lunile banii aferenți concediilor medicale, pe care agenții economici privați le-au achitat! Nu au rambursat peste 5 miliarde de lei din TVA, ducându-i pe unii antreprenori pe marginea prăpastiei, adică a falimentului. Așa a guvernat PSD! Să nu uităm că au lovit cu toată forța în economia românească”, a transmis deputatul.

Pe de altă parte, Dumitru Mihalescul spune că se bucură enorm de faptul că Guvernul Orban a reușit să repare, în mare parte, toate aceste stricăciuni, în numai câteva săptămâni de când a preluat guvernarea. „Acest lucru îmi dă speranța că în anii viitori vom construi un mediu economic prosper, în care cei care muncesc onest să fie prosperi, să se bucure de rodul muncii lor, fără ca statul să le mai captureze din bunăstare”, a conchis parlamentarul liberal sucevean.

loading...