Agresorii celor trei tineri din Gura Humorului au fost plasați în arest pentru 30 de zile. Ambii au avut anterior probleme cu legea, iar unul fusese la data comiterii faptei sub control judiciar


Intră acum și în grupul de

Luni, procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de doi tineri, care au bătut un grup de adolescenți în Gura Humorului și au sustras un telefon mobil, arată un comunicat de presă al instituției.

NewsBucovina a relatat despre acest caz aici.

Astfel, cei doi sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie calificată şi lovire sau alte violențe.

Pe lângă cele relatate de noi anterior, procurorii au mai relatat că adolescenții au fost bătuți atât cu pumnii, cât și cu picioarele peste față, iar unul dintre adolescenți a fost lovit cu cu o bucată de bordură în cap. După aceasta, agresorii au furat telefonul mobil unuia dintre adolescenți.

Amintim că cei doi agresori au fost inițial arestați pentru 24 de ore. Sursa citată precizează că după aceea, luni, cei doi au fost prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Comunicatul arată că la formularea propunerii de arestare preventivă s-a avut în vedere si faptul că faţă de ambii tineri fusese pusă anterior în mişcare acţiunea penală pentru săvârşirea unor alte infracţiuni, unul dintre ei aflându-se la data comiterii faptelor din prezenta cauză sub măsura controlului judiciar.

Astfel, prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului din data de 24.10.2019 s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, faţă de de unul dintre cei doi pentru săvârşirea infracţiunilor  de “furt calificat” și “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Tânărul a fost prins fără permis în noaptea de 19/20.10.2019. Acesta, împreună cu alte trei persoane a sustras de pe raza oraşului Gura Humorului un  autoturism marca Peugeot 407, pe care ulterior l-a condus pe drumurile publice de pe raza jud. Suceava fără a poseda permis de conducere până în mun. Rădăuţi unde la o trecere de cale ferată nu a acordat prioritate de trecere, tamponându-se uşor cu un alt autoturism, după care a condus în viteză pe mai multe străzi din mun. Rădăuţi, intrând în cele din urmă într-un gard. 

În ceea ce privește cazul furtului calificat, acesta a avut loc în noaptea de 18/19.08.2019. Atunci, în jurul orei 01:00 tânărul a pătruns prin efracţie într-un magazin mixt situat în or. Gura Humorului, iar de aici a sustras cinci sticle de vodcă de un litru fiecare precum şi 12 pachete de ţigări, valoarea totală a prejudiciului fiind de 550 lei, fiind declanşat sistemul de alarmare de efracţie.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Gura Humorului a admis cererea şi a dispus emiterea unui mandat de arestare pe numele ambilor tineri pentru o perioadă de 30 de zile.


Intră acum și în grupul de