Ioan Bălan: Autostrada A 8 se va realiza în integralitate potrivit legii pe care am votat-o în Parlament. Guvernul neputincios al PSD nu a fost în stare să lanseze nici măcar un studiu de fezabilitate pentru întregul proiect


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele regional al PNL, deputatul de Suceava Ioan Bălan, a declarat, miercuri, că PSD nu a avut în intenție niciodată construcția autostrăzii A 8 Ungheni-Târgu Mureș și că în loc să realizeze un studiu de fezabilitate pentru întregul proiect au lansat doar un studiu pentru o mică parte a autostrăzii, iar PNL, așa cum a promis, repară tot ceea ce a stricat sau făcut greșit guvernarea PSD.

Bălan a declarat pentru News Bucovina că i se pare absolut cinic din partea unor reprezentanți ai PSD Suceava să înceapă să critice PNL pentru ceea ce nu a făcut Guvernul PSD.

„Pe fruntea celor de la PSD trebuie să scrie neputință pentru că nu au reușit să facă nimic bun în ultimii trei ani, iar pentru că românii s-au revoltat PSD a avut grijă să le dea gaze în Piața Victoriei. Probabil că tot pentru a-i pune mereu într-o stare de frică, parlamentarii PSD au inițiat și susținut recursul compensatoriu prin care au fost eliberați peste 10.000 de infractori din pușcăriile țării, iar mulți dintre ei au omorât, violat și bătut cetățeni pașnici pe stradă”, a spus Ioan Bălan.

Vicepreședintele liberal a adăugat că la cât cinism a văzut din partea parlamentarilor PSD de Suceava, se așteaptă ca aceștia să acuze și nu să se scuze pentru violențele din 10 august 2018 și pentru crimele comise de cei eliberați în baza recursului compensatoriu.

El a mai arătat că încă un proiect pornit greșit de PSD, Autostrada Unirii Ungheni-Târgu Mureș, va fi reluat și refăcut astfel încât să fie realizabil și finanțabil.

„PNL, încă din opoziție și-a propus susținerea construcției de autostrăzi în Moldova pe care, de altfel, a și concretizat-o prin adoptarea legii privind construcția Autostrăzii A 8 Ungheni-Târgu Mureș. PSD, un partid mincinos, neputincios  a inițiat un parteneriat public-privat doar pentru o parte mică a acestei autostrăzi în condiții total netransparente și asta nu o spunem noi ci cei de la Uniunea Europeană prin numeroase rapoarte”, a declarat Ioan Bălan.

El a adăugat că se miră cu cât cinism vin cei din PSD care cu doar câteva săptămâni în urmă erau la butoanele economiei românești și trag la răspundere PNL pentru ceea ce nu au făcut guvernele succesive ale PSD.

„Dacă vorbim de Autostrada A 8 Ungheni-Târgu Mureș, găselnița identificată de PSD arată că ei niciodată nu și-au propus să realizeze această autostradă în integralitatea ei. De aceea, Guvernul PNL condus de Ludovic Orban va realiza în cel mai scurt timp posibil studiul de fezabilitate pentru întreaga autostradă cu fonduri europene în care vom avea toate datele la vedere și cu transparență vom pune pe masă acest proiect la finanțare. Avem în vedere finanțare europeană,  guvernamentală și parțial parteneriat public-privat în condiții totale de transparență”, a mai declarat Ioan Bălan.

El consideră că neputința celor de la PSD este dovedită și prin „șmecheria” aplicată de atac și presiuni din primele zile ale preluării guvernării în condițiile în care administrația publică este total PSD-izată.

„Mă văd obligat să le spun: Băieți, mai ușor cu pianul pe scări”, a spus Ioan Bălan.

El a subliniat că promisiunea PNL este că va repara tot ce a stricat și făcut greșit de PSD.

„Obligația noastră este de a respecta legea, iar Autostrada A 8 are o lege în spate”, a conchis Ioan Bălan. (T.B.)


Intră acum și în grupul de