PSD Suceava: Dacă transportul public și mobilitatea din Suceava ar ajunge din urmă diplomele lui Lungu ar fi superb. Diploma nu are roți și scaune și nu le ține de frig pasagerilor care așteaptă înfrigurați în țarcurile de oi pe care Ion Lungu le numește stații de autobuz


Intră acum și în grupul de

Liderul PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, consideră că Gala și chiar Asociația Municipiilor din România și-au pierdut definitiv orice urmă de credibilitate, atâta timp cât Suceava, care reprezintă dezastrul transportului public din punct de vedere al calității autobuzelor și al stațiilor de autobuz este premiată pentru „transport public și mobilitate”.

Într-un comunicat de presă el arată că dacă ar fi fost în locul lui Ion Lungu, refuza acest premiu pentru că este un atac la bunul simt și la inteligența sucevenilor.

Vă prezentăm integral comunicatul transmis de Dan Ioan Cușnir.

„Calitatea serviciilor publice reprezintă adevărata oglindă a eficienței celor care administrează o comunitate. Calitatea transportului public local reprezintă barometrul gradului de dezvoltare al unui oraș. Autobuzele și stațiile de autobuz sunt oglinda respectului administratorilor orașului față de cetățeni.

Cu mare fală (fală caracteristică doar oamenilor mici) Ion Lungu  a anunțat că a mai primit o diplomă și că Suceava a câștigat „titlul” de „excelență în transport public și mobilitate”.

Dacă transportul public și mobilitatea ar ajunge din urmă diplomele lui Lungu ar fi superb pentru că diploma nu are roți și scaune și nu le ține de frig pasagerilor care așteaptă înfrigurați în țarcurile de oi pe care Ion Lungu le numește stații de autobuz. Oare cât de naivi îi crede Lungu pe Suceveni dacă își închipuie că aceștia ar putea crede o asemenea farsă??  În Suceava anului 2019 încă mai există meseria de „taxatoare” dar Ion Lungu încearcă să ne convingă că totul este excelent. 

Edilii orașelor Iași, Cluj, Brașov, Sibiu etc sunt niște fraieri. Au reușit să asigure transport public de excelență, sute de autobuze noi, ticketing civilizat dar nu au diplome. Noi îl iubim pe Ion Lungu, ne aduce în fiecare an diplome de excelență, nici nu mai avem nevoie de transport public nici măcar decent ce să mai vorbim de excelență?!

Mie, personal, mi-ar fi fost jenă să mă prezint în fața publicului cu altceva decât scuze pentru starea jalnică a stațiilor de autobuz, vechiturile din dotarea TPL sau, să nu uităm, o vară întreagă cu trafic infernal și un pod blocat pentru reparații care în altă parte se rezolva în câteva nopți. Dacă aș fi fost în locul lui Ion Lungu, refuzam acest premiu pentru că este un atac la bunul simt și la inteligența Sucevenilor.

În mod evident, această Gală și Asociația Municipiilor din România și-au pierdut definitiv orice urmă de credibilitate, atâta timp cât Suceava, care reprezintă dezastrul transportului public din punct de vedere al calității autobuzelor și al stațiilor de autobuz este premiată pentru „transport public și mobilitate”.

Acesta farsă nu este gratuită, an de an din banii Sucevenilor se plătesc 100.000 lei pentru a readuce în actualitate și în memoria publică, expresia  „măgarului tichie de mărgăritar”. Este un prilej al unor oameni în poziții privilegiate să mai toace niște bani publici în batjocură, să-și acorde, prin rotație, premii fictive pentru realizări exagerate. Cu banii Sucevenilor, cheltuiți până în prezent la Asociația Municipiilor din România s-ar fi cumpărat un autobuz electric nou.

În realitate „mobilitatea” Sucevei include trafic bară la bară, piste de biciclete inexistente și mai nou carența trotuarelor și a aleilor pietonale decente.

În ziua în care edilul Sucevei va folosi transport în comun că să ajungă la muncă, cum o fac și prim miniștri în unele țări, atunci vom putea spune că este momentul să participăm la astfel de competiții, deocamdată inutile.

Suceava va redeveni frecventabilă atunci când va fi administrată de către oameni care s-au născut în Suceava, au amintiri din copilărie din Suceava, au o educație solidă și care locuiesc în Suceava.”

Dan Cușnir,

Președinte Organizația Municipală PSD Suceava

“Totul pentru Suceava!” 


Intră acum și în grupul de