Ion Lungu consideră alegerea primarilor în două tururi corectă și mai democratică. Dacă este o coaliție care vrea să te dărâme, te dărâmă. Candidatura mea depinde de mine și nu se stabilește la Suceava, ci la București


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că este mai corectă, mai democratică, alegerea primarilor în două tururi de scrutin, arătând că a câștigat funcția de primar și când alegerile erau în două tururi de scrutin și când au fost într-un singur tur de scrutin.

„Am câștigat Primăria și în două tururi și într-un singur tur. Corect, pe democrație, este cu două tururi. Am câștigat primul mandat cu 55 la sută în turul al doilea, în al doilea mandat cu 73 la sută din primul tur, după care mandatul al treilea cu 45 la sută, mandatul al patrulea cu 43 la sută”, a spus primarul.

El a apreciat că un candidat la funcția de primar care obține peste 40 la sută în primul tur  mai găsește încă  10 la sută susținere pentru a câștiga alegerile.

„Dacă este o coaliție care vrea să te dărâme, te dărâmă”, a spus Ion Lungu.

Primarul Sucevei, Ion Lungu – conferința de presa

Gepostet von NewsBucovina.ro am Dienstag, 10. Dezember 2019

El a subliniat că este corect, democratic, alegerile în două tururi de scrutin care oferă și mai multă autoritate primarului.

Întrebat dacă ar exista o coaliție care să-l poată dărâma în PNL el a răspuns că azi, PNL are o guvernare grea, dar el are încredere în prim ministru așa cum am mai declarat.

„O coaliție poate să fie din partea sucevenilor, din partea votanților care să mă dărâme, dar restul cine să mă dărâme? Candidatura mea depinde de mine. Candidatura mea nu se stabilește la Suceava, dar se stabilește la nivelul meu și la București. Ca să fim realiști. Așa a fost de fiecare dată”, a conchis Ion Lungu.

Dacă alegerile pentru funcția de primar se vor organiza în două tururi de scrutin, se estimează că primul tur se va desfășura în data de 24 mai 2020, iar cel de-al doilea tur în 7 iunie 2020.


Intră acum și în grupul de