Alianța Sindicatelor din Învățământ Suceava consideră că problema salariilor din învățământul sucevean nu a fost rezolvată: Faptul că s-au deblocat salariile în toate unitățile școlare mai puțin pentru ISJ Suceava nu e o soluție


Intră acum și în grupul de

Liderul Alianței Sindicatelor din Învățământ Suceava, Giani Leonte, critică modul în care Ministerul Educației a acționat în ceea ce privește plata salariilor din învățământul sucevean care nu puteau fi plătite din cauză că existau norme în plus suplimentate de ISJ Suceava, dar care nu fuseseră aprobate la finanțare de minister la începutul anului școlar.

CITEȘTE ȘI Celulă de criză la Prefectura Suceava după ce zece mii de cadre didactice sucevene au fost la un pas să rămână fără salarii de sărbători. ISJ Suceava a făcut angajări suplimentare fără încadrarea în alocarea bugetară și fără avizul ministerului de resort ceea ce a blocat sistemul național de plată a salariilor. Ministrul Educației a deblocat situația

Într-un comunicat de presă, Giani Leonte arată că miercuri a avut loc o videoconferință între reprezentanții ISJ Suceava și ministrul Educației și Cercetării, având ca singură temă plata salariilor în județul Suceava, iar la această videoconferința ar fi trebuit să participe și reprezentanții ASI Suceava, însă la solicitarea ministrului Educației aceștia nu au fost acceptați din sală.

„Această videoconferință a fost convocată de MEC în urma intervențiilor ISJ Suceava, ASI Suceava și FSLI către MEC și Instituția Prefectului Suceava. Pentru această lună, plata salariilor, în județul nostru, a fost condiționată de tăierea a 70 de norme, lucru solicitat de MEC fără niciun argument scris și în condițiile în care munca a fost efectuată”, se arată în comunicat.

Giani Leonte spune că această manieră de lucru a MEC este incalificabilă.

„Este inadmisibil să ceri tăierea unor norme la finalul primului semestru în condițiile în care acestea au fost aprobate la începutului anului școlar”, a arătat Leonte.

El susține că în urma videoconferinței de astăzi problema nu a fost rezolvată.

„Faptul că s-au deblocat salariile în toate unitățile școlare mai puțin pentru ISJ Suceava nu e o soluție pentru că și activitatea personalului încadrat din ISJ Suceava a fost desfășurată conform Codului muncii care precizează că orice activitate trebuie remunerată. În ceste condiții, ASI Suceava își rezervă dreptul pentru viitoare acțiuni”, a precizat Giani Leonte.


Intră acum și în grupul de