Critici dure între liderii coaliţiei PD-L-PSD


Intră acum și în grupul de

Liderul social-democraţilor suceveni, senatorul Gavril Mîrza, a criticat, vineri, faptul că preşedintele PD-L Suceava, Gheorghe Flutur, a cerut primarilor suceveni şi angajaţilor din CJ Suceava să se gândească mai puţin la concedii şi să-şi concentreze atenţia pe promovarea de proiecte cu finanţare europeană, acuzându-l pe acesta de atitudini „totalitare, comuniste”. „Constat o tendinţă de totalitarism. Nu există nici o relaţie de subordonare între Consiliul Judeţean şi Primării. Poate să solicite politic, primarilor PD-L, dar nu tuturor primarilor, să nu ia concediu, după ce el vine din concediu”, a spus Mîrza.

Totodată, senatorul sucevean a arătat că primarii PSD din judeţ sunt discriminaţi că nu li se eliberează, de Consiliul Judeţean, avizele de care au nevoie chiar pentru proiecte cu finanţare europeană.

La rândul său, liderul PD-L, Gheorghe Flutur, i-a acuzat pe liderii PSD că au o atitudine de „opoziţie de week-end”, în loc să-şi asume guvernarea şi să acţioneze pentru rezolvarea problemelor cetăţenilor. „Observ, în ultima perioadă de timp, că PSD se pregăteşte de opoziţie şi la vârf şi în teritoriu”, a afirmat Flutur. El a arătat că în loc ca membrii PSD să se ocupe de probleme ale judeţului Suceava „vin cu glumiţe de week-end”.

Flutur a subliniat că el a cerut angajaţilor din Consiliul Judeţean să se gândească mai puţin la concedii pentru că „începe bătălia pe proiecte europene” şi că aceasta este principala preocupare pe care trebuie să o aibă. El a arătat că au fost invitaţi la consultări cu specialiştii CJ Suceava şi primarii PSD şi că nu înţelege „atitudinea PSD de a fi în opoziţie în week-end, iar în timpul săptămânii să umble pe la ministere să-şi pună oamenii pe crăci”.

Totodată, liderul PD-L a ţinut să evidenţieze că cei din PSD „au pârghii suficiente să fie la guvernare”.


Intră acum și în grupul de