Orest Onofrei cere „principii” în cazul Monica Iacob Ridzi


Intră acum și în grupul de

Prim-vicepreşedintele organizaţiei judeţene a PD-L Suceava, senatorul Orest Onofrei, este de părere că în cazul ministrului Tineretului, Monica Iacob Ridzi, (membru al PD-L) se poate pronunţa doar în funcţie de concluziile unui organ abilitat şi că „nu va face coadă la Cotroceni” să susţină vreun demnitar care este găsit vinovat.

„În mod normal, în orice ţară normală, funcţionează prezumţia de nevinovăţie”, a ţinut să reamintească senatorul Onofrei care a subliniat că în cazul Monicăi Iacob Ridzi partidul „nu se poate substitui justiţiei”. „Trebuie să existe concluziile unui organ abilitat, Parchetul sau Comisia parlamentară de anchetă, iar în funcţie de aceste concluzii să se ia o hotărâre”, a mai spus Orest Onofrei.

Senatorul PD-L a adăugat că într-o ţară normală, dacă un demnitar ştie că există unele suspiciuni privind activitatea sa, îşi prezintă automat demisia, sau dacă aduce atingere imaginii partidului din care face parte se suspendă din funcţie pe perioada verificărilor.

Totodată, Orest Onofrei a declarat că în cazul ministrului Tineretului şi Sportului, preşedintele Traian Băsescu este consecvent. „Preşedintele a suspendat din funcţie toţi miniştrii pentru care s-a cerut începerea urmăririi penale. Până acum, în acest caz nu a fost această solicitare”, a explicat senatorul PD-L de Suceava. „PD-L nu va face coadă la Cotroceni să susţină vreun demnitar care se va dovedi că este vinovat”, a conchis senatorul PDL.


Intră acum și în grupul de