Deputatul sucevean Cătălin Nechifor, mesaj în Parlament pentru liberali: Aveți datoria de a păstra democrația în Parlament. Nu putem repara democrația printr-un atac la adresa ei // VIDEO


Intră acum și în grupul de

Secretarul Biroului Permanent al Camerei Deputaților, deputatul Pro România de Suceava, Cătălin Nechifor, a susținut o declarație politică în Parlament prin care a solicitat liberalilor să apere democrația, dar nu printr-un atac la adresa democrației.

„Nimeni nu are dreptul să repare democrația printr-un atac la adresa ei”, a spus Nechifor care a menționat că parlamentarii au jurat față de țară să apere democrația, drepturile și libertățile cetățenilor.

„E un moment foarte trist în Parlament să vedem cum un grup politic încearcă să preia puterea totală.Ați reușit să aveți președinte, aveți guvernul dumneavoastră, avem un Parlament funcțional și vă spun că din punctul meu de vedere aceasta este normalitatea”, a spus deputatul sucevean.

El a subliniat că e momentul în care aleșii liberali au drepturi și libertatea de a se exprima.

„Nu încercați să pierdeți acest drept. Din păcate, vă înțeleg presiunea și înțeleg și dorința de a câștiga totul, dar poate părea paradoxal, dar acum, când sunteți în formulă de guvern minoritar aveți și personalitate, aveți și dreptul și datoria de a păstra democrația în Parlament”, a spus Cătălin Nechifor.

El a arătat că este poate pentru prima dată când se poate schimba ceva în raportul Guvern-Parlament.

„Guvernul este în subordinea Parlamentului și nu invers”, a explicat parlamentarul care a arătat că dacă ratează și această șansă asta vor rămâne ca în Parlament aceștia să acționeze doar cum spune liderul de grup.

„Fiți independenți, jucați-vă cartea și demonstrați că sunteți liberali și democrați!”, a îndemnat liderul sucevean al Pro România.


Intră acum și în grupul de