Romsilva anunță rezultatul final privind selecția candidaților în vederea ocupării posturilor vacante de ingineri silvici stagiari, inclusiv în județul Suceava


Intră acum și în grupul de

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a publicat rezultatul final privind recrutarea candidaților în vederea ocupării posturilor vacante de ingineri silvici stagiari. Pentru a duce la bun sfârșit demersul de a-i coopta pe cei mai buni, Regia va angaja, într-o primă etapă 46 de ingineri silvici stagiari din cei declarați admiși, arată un comunicat de presă al instituției.

Astfel, repartizarea pe unitățile silvice din structura RNP – Romsilva a candidaților declarați admiși în ordinea descrescătoare a punctajului final și a optiunii individuale este disponibilă pentru consultare aici.

Totodată, din 178 de candidați care s-au înscris la concurs și care îndeplineau condițiile de participare, comisia de examinare a declarat admiși 153 de tineri, cei mai buni absolvenți de silvicultură la nivel naţional. Lista aici.

În județul Suceava a fost angajat un singur candidat la OS Solca.

Potrivit Romsilva, examenul este valabil un an, iar toate posturile vacante de ingineri silvici care vor apărea în decursul anului următor, pot fi ocupate direct pe baza acestui examen în funcție de opțiunea fiecăruia, formulată fie în timpul examenului, fie precizată ulterior.

Sursa precizează că în plină criză de forță de muncă calificată, cei care au primit răspuns pozitiv la concursul organizat de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva vor fi o sursă valoroasă și foarte importantă pentru piața muncii din România.

Amintim că procesul de angajare a inginerilor silvici stagiari a servit drept cauza unei dispute între Romsilva și USV, ultima fiind nemulțumită de acest proces.


Intră acum și în grupul de