Senatorul Onofrei cere PSD să se implice în actul guvernării, nu să „cârcotească de pe margine”

„PSD se comportă ca acţionar al Guvernului şi aşteaptă dividendele fără a participa la actul guvernării”, a apreciat luni, senatorul democrat-liberal sucevean, Orest Onofrei, subliniind că atât parlamentarii PD-L cât şi cei ai PSD au făcut promisiuni în campania electorală şi că acestea trebuie îndeplinite. „Nu poţi folosi guvernarea doar pentru beneficii”, a spus Onofrei.

El a solicitat PSD să participe alături de cei ai PD-L la iniţierea unui program naţional de sprijinire a oraşelor nou înfiinţate. „E o problemă creată de fosta guvernare PSD. Aşa-zisele oraşe ale lui Cozmâncă, făcute din comune ce au fost declarate oraşe ar trebui să beneficieze de un program naţional prin care să fie aduse la nivelul unor oraşe”, a spus Onofrei. El a arătat în judeţul Suceava sunt opt astfel de oraşe, iar în ţară sunt zeci de comune cu statut de oraş, care însă nu au beneficiat de investiţii pentru a atinge acest statut.

Parlamentarul PD-L a explicat că pentru iniţierea unui program special pentru dezvoltarea acestor localităţi, pentru construcţia infrastructurii unui oraş, este necesară implicarea a doi miniştri, al Dezvoltării, Vasile Blaga şi cel al Administraţiei şi Internelor, Dan Nica. „Cu domnul Vasile Blaga am discutat eu şi a răspuns pozitiv. Cu domnul Nica ar trebui să vorbească parlamentarii PSD, pentru a fi susţinut cu prioritate un asemenea program”, a spus Orest Onofrei. El a precizat că în acest program de dezvoltare vor trebui incluse şi comunele propuse pentru a fi declarate oraşe, dar unde populaţia s-a pronunţat împotrivă la referendum. „Mai întâi să le aducem la nivelul unui oraş şi apoi să fie cerut acordul populaţiei prin referendum”, a punctat Onofrei.

El a evidenţiat că aşteaptă ca parlamentarii PSD de Suceava să participe la susţinerea acestui proiect care rezolvă o problemă a multor localităţi din ţară, recomandându-le acestora „să nu mai stea degeaba şi să cârcotească de pe margine”.

loading...