Senatorul Onofrei cere PSD să se implice în actul guvernării, nu să „cârcotească de pe margine”


Intră acum și în grupul de

„PSD se comportă ca acţionar al Guvernului şi aşteaptă dividendele fără a participa la actul guvernării”, a apreciat luni, senatorul democrat-liberal sucevean, Orest Onofrei, subliniind că atât parlamentarii PD-L cât şi cei ai PSD au făcut promisiuni în campania electorală şi că acestea trebuie îndeplinite. „Nu poţi folosi guvernarea doar pentru beneficii”, a spus Onofrei.

El a solicitat PSD să participe alături de cei ai PD-L la iniţierea unui program naţional de sprijinire a oraşelor nou înfiinţate. „E o problemă creată de fosta guvernare PSD. Aşa-zisele oraşe ale lui Cozmâncă, făcute din comune ce au fost declarate oraşe ar trebui să beneficieze de un program naţional prin care să fie aduse la nivelul unor oraşe”, a spus Onofrei. El a arătat în judeţul Suceava sunt opt astfel de oraşe, iar în ţară sunt zeci de comune cu statut de oraş, care însă nu au beneficiat de investiţii pentru a atinge acest statut.

Parlamentarul PD-L a explicat că pentru iniţierea unui program special pentru dezvoltarea acestor localităţi, pentru construcţia infrastructurii unui oraş, este necesară implicarea a doi miniştri, al Dezvoltării, Vasile Blaga şi cel al Administraţiei şi Internelor, Dan Nica. „Cu domnul Vasile Blaga am discutat eu şi a răspuns pozitiv. Cu domnul Nica ar trebui să vorbească parlamentarii PSD, pentru a fi susţinut cu prioritate un asemenea program”, a spus Orest Onofrei. El a precizat că în acest program de dezvoltare vor trebui incluse şi comunele propuse pentru a fi declarate oraşe, dar unde populaţia s-a pronunţat împotrivă la referendum. „Mai întâi să le aducem la nivelul unui oraş şi apoi să fie cerut acordul populaţiei prin referendum”, a punctat Onofrei.

El a evidenţiat că aşteaptă ca parlamentarii PSD de Suceava să participe la susţinerea acestui proiect care rezolvă o problemă a multor localităţi din ţară, recomandându-le acestora „să nu mai stea degeaba şi să cârcotească de pe margine”.


Intră acum și în grupul de