Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, dezminte că ar fi fost blocate investiții în Suceava. La „minunăția de spital” am făcut lobby pentru RMN și angiograf, iar la Sala Polivalentă au fost blocate alocările în toată țara pentru că prioritare au fost stadioanele pentru CE de Fotbal


Intră acum și în grupul de

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a infirmat, vineri, la Subiectul Zilei de la News Bucovina afirmațiile vicepreședintelui regional al PNL, deputatul Ioan Bălan, care susține că investiții în Spitalul Județean Suceava și Sala Polivalentă au fost blocate de un lider din PSD Suceava pentru ca acestea să nu se contabilizeze politic în dreptul președintelui CJ Suceava și primarului Sucevei, care sunt liberali.

„Minciună mai sfruntată nu poate să fie decât aceasta făcută de acest lider PNL, mai ales referitor la Spitalul din Suceava”, a spus Stan.

El a arătat că a luat legătura și cu managerul Spitalului Județean Suceava față de care are o apreciere deosebită pentru că tot ce s-a făcut acolo este rodul muncii lui și a felului cum a cheltuit fondurile alocate.

„Inclusiv managerul a negat lucrul acesta nu a simțit nicio clipă să se întâmple acest lucru”, a spus Stan.

El a prezentat și un episod în care a făcut lobby pentru dotarea SJU Suceava.

Stan a spus că la o întâlnire a grupului parlamentar PSD  când era ministru al Sănătății Florian Bodog a văzut o listă cu propuneri de investiții în RMN și angiograf pentru un județ din Transilvania.

„Ținând cont că Spitalul din Suceava era o minunăție și este o minunăție, un spital modern, am spus că nu se poate și am făcut lobby, iar ministrul de atunci a acordat Sucevei acel angiograf și acel RMN”, a spus Stan.

El a mai declarat că de alte fonduri Spitalul din Suceava nu a dus lipsă și cea mai mare dezvoltare a Spitalului Suceava a fost sub cele două guvernări PSD.

„În legătură cu Sala Polivalentă mă apucă râsul și trebuie să trec și eu la atac. Întotdeauna am fi colaborat cu primarul Sucevei care făcea fotografii în fața CNI sau Ministerului Dezvoltării, dar niciodată nu a venit să solicite: Dacă aveți ocazia, vedeți că am și eu Sala Polivalentă”, a spus Stan.

El a arătat că în toată țara sălile polivalente au fost blocate datorită faptului că în 2020 România organizează și ea Campionatul European de Fotbal și prioritare erau cele patru stadioane și majoritatea sumelor au mers către stadioane.

Ioan Stan a declarat că demisionează dacă i se aduce un singur exemplu, o persoană, care ar fi blocat aceste proiecte.

Vicepreședintele regional al PNL, deputatul de Suceava Ioan Bălan, a recomandat, marți, reprezentanților PSD Suceava să o lase mai moale cu criticile aduse Guvernului PNL care, doar după două luni de activitate, este acuzat de ceea ce nu a făcut PSD în ultimii trei ani de guvernare.

„Am informații certe cum că un lider al PSD Suceava s-a dus la Compania Națională de Investiții și a blocat proiectul Sălii Polivalente din municipiul Suceava doar pentru că Ion Lungu e primar PNL și că eventuala finanțare a proiectului ar aduce beneficii liberalilor. Am mai aflat că la Ministerul Sănătății au blocat investiții pentru Spitalul Județean de Urgență Suceava ca să nu fie contorizate în dreptul PNL și al lui Gheorghe Flutur”, a spus deputatul.


Intră acum și în grupul de