PSD atrage atenţia asupra “pericolului” zborurilor de pe Salcea


Intră acum și în grupul de

Prim-vicepreşedintele PSD Suceava, Cătălin Nechifor, a solicitat public conducerii Consiliului Judeţean Suceava un raport cu privire la starea fizică a pistei de aterizare şi decolare a Aeroportului Salcea-Suceava, existând suspiciuni cu privire la siguranţa în exploatare a acesteia. Nechifor, care este şi deputat, a spus la o conferinţă de presă că în ce priveşte calea de rulare de pe Aeroportul Suceava aceasta „este un pericol public” din cauza degradării fizice la care a fost supusă de-a lungul timpului.

Deputatul PSD este îngrijorat de faptul că pista este uzată, atât moral cât şi fizic şi că în condiţiile în care traficul aerian în zona Aeroportului se va înteţi în perioada următoare este normal ca oamenii să ştie în ce condiţii şi mai ales la ce riscuri se expun dacă acceptă să plece de pe aeroportul sucevean. „Din datele pe care le avem noi la dispoziţie nu cred că pista actuală mai oferă siguranţă maximă pentru traficul aerian”, a spus Cătălin Nechifor. El a cerut responsabililor din CJ Suceava să prezinte un „studiu de impact asupra gradului de risc şi a siguranţei aeroportuare”.

Dubiile cu privire la siguranţa decolărilor şi aterizărilor pe Aeroportul din Suceava au fost lansate şi ca urmare a faptului că de câţiva ani, CJ care este proprietarul Aeroportului, nu a mai realizat nici un fel de lucrare majoră de refacere a pistei.


Intră acum și în grupul de