Intră acum și în grupul de

Președintele Comisiei județene de Etică, Integritate și Arbitraj din PSD Suceava Cristian Macsim, a declarat, marți, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că nu se poate vorbi de aderarea deputatului Alexandru Băișanu la PSD, apreciind însă că orice om politic cu notorietate care vine este un câștig pentru un partid politic.

El a spus că afilierea lui Alexandru Băișanu la PSD este un prim pas.

„Ceea ce va fi mai departe se va stabili”, a arătat Macsim care a menționat că acum este vorba de o colaborare între două partide, respectiv PSD și Forța Națională.

Întrebat dacă venirea lui Băișanu spre PSD este un câștig, acesta a confirmat.

„Cred că orice om politic cu notorietate este un câștig pentru un partid politic. Sunt convins de lucrul acesta pentru că atunci când vii cu expertiza și experiența anterioară lucrurile nu pot să meargă decât pe o creștere a vizibilității și a puterii și forței unui partid politic”, a spus Macsim.

El a evitat să spună dacă Alexandru Băișanu ar putea fi candidatul partidului la funcția de primar al Sucevei arătând că în prezent se fac sondaje, iar Alexandru Băișanu nu este inclus în acestea din partea PSD.

Macsim a spus că după ce BPJ al PSD Suceava va stabili candidatul la funcția de primar al Sucevei, acea persoană va trebui susținută de întreg aparatul de partid, de toți membrii.

„Ești într-o luptă în care încerci să câștigi Primăria Suceava. Nu poți să ieși cu candidatul și acel candidat să nu aibă un sprijin total din partea membrilor PSD”, a afirmat Macsim.

El crede că în aceste alegeri conducere PSD Suceava va alege cel mai bun candidat.

„Clar, conducerea partidului va ieși și va stabili cea mai bună persoane. Că va fi domnul Băișanu, că va fi domnul Cușnir, că va fi doamna Adomnicăi, că va fi un alt candidat, se va ieși public”, a spus Macsim care a evitat să spună dacă atunci când a vorbit de un alt candidat se referă la o surpriză din partea PSD.

„Nu vreau să anticipez nicio discuție din perspectiva asta pentru că nu e vorba de surprize. Am spus-o la nivel general, pentru că sunt de notorietate două persoane care sunt vehiculate din partea PSD Suceava pentru Primăria municipiului, dar și domnul Iordache care  este a treia persoană în discuție, iar acum veniți cu un surplus, a patra persoană, domnul Băișanu”, a mai spus Macsim.


Intră acum și în grupul de