DSP Suceava va explica importanța vaccinării antirujeolice în cadrul unor întâlniri la Marginea și Arbore. Urmează Cajvana și Vicovu de Sus

DSP Suceava anunță că va organiza mai multe activități de informare în localitățile din județul Suceava privind importanța vaccinării antirujeolice, în contextul actualei epidemii de rujeolă.

Astfel, DSP Suceava arată că miercuri, 05.02.2020, va avea loc o întâlnire la sediul primăriei Marginea și la sediul primăriei Arbore, la care vor participa reprezentanți din cadrul primăriei, medici și asistenți din cadrul departamentului de supraveghere în sănătate publică al DSPJ Suceava, reprezentanți din cadrul serviciului control în sănătate publică al DSPJ Suceava, medici de familie, directori de școli, preoți/pastori.

Directorul Executiv al DSP Suceava, Ec. Silvia Boliacu precizează că întâlnirile se organizează în scopul organizării unor campanii de conștientizare a importanței vaccinării antirujeolice. Prin intermediul acestor campanii se urmărește creșterea gradului de acoperire vaccinală și a recuperării restanțierilor în aceste localități.

Acțiuni similare se vor organiza și în cursul săptămânii viitoare la sediul primăriei Cajvana și Vicovu de Sus.

DSP Suceava subliniază faptul că acțiunile de promovare a importanței vaccinării pentru sănătatea populației întreprinse de personalul medico-sanitar, susținute de toți factorii implicați în viața comunității pot duce la realizarea unei acoperiri vaccinale optime.