PSD se opune cu toată “fiinţa sa” scumpirii apei potabile la Fălticeni


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Fălticeni, Ioan Stan, este de părere că ponderea cheltuielilor cu salariile în costul serviciilor oferite populaţiei de către societatea ACET SA din Suceava ar trebui să nu mai fie atât de mare. Parlamentarul sucevean consideră că trebuie luate foarte serios în calcul „ajustarea” lefurilor conducerii societăţii furnizoare de utilităţi.

Cu alte cuvinte, deputatul Stan vrea ca salariile conduceii SC ACET SA Suceava să fie diminuate astfel încât să poată fi comparate cu cele ale unor societăţi de profil din ţară, şi nicidecum mai mari decât cele ale primarului municipiuliu reşedinţă de judeţ. Ioan Stan s-a arătat intrigat de scumpirea tarifelor la apă şi canalizare produsă în mai multe localităţi ale judeţului şi mai ales de salariile mari pe care le au cei care conduc ACET.

„Dacă reprezentanţii legali ai acţionariatului de la ACET sunt poate muţi de uimire, eu personal afirm că de abia acum am înţeles de ce trebuie să crească neapărat şi peste tot costurile la aceste servicii. Nu pentru că ele n-ar mai fi fost modificate de doi ani aşa cum susţine primarul Fălticeniului, Vasile Tofan, într-o timidă încercare de a anunţare a demersului cu pricina ci pentru că salarii de peste 3.000 de euro trebuie să aibă susţinere nu glumă!”, a mai spus deputatul PSD de Fălticeni, referindu-se la salariul managerului Ştefan Groza.

Ioan Stan a precizat că în municipiul Fălticeni scumpirea apei potabile şi a serviciului de canalizare nu va fi posibilă cu sprijinul consilierilor locali ai PSD arătând că „ai mei colegi din Consiliul Local Fălticeni nu vor vota împotriva intereselor cetăţenilor municipiului aşa cum n-au făcut-o niciodată”.

De altfel scandalul măririi preţului apei potabile a revenit în atenţia publicului după ce conducerea ACET SA Suceava nu a înţeles că prima măsura pentru menţinerea preţului la apă potabilă este reducerea cheltuielilor, în primu rând cu salariile conducerii care sunt cu mult peste ceea ce câştigă primarul Sucevei, Ion Lungu.

De altfel, surse din PD-L Suceava ne-au spus că imediat după revenirea din concediu a primarului, undeva în a doua parte a lunii august, salariile conducerii ACET SA vor fi renegociate în condiţiile în care actuala conducere nu a mai fost schimbată de câteva mandate, ea fiind una dintre cele mai „profitabile” şi mai longevive conduceri „de stat” din Suceava.


Intră acum și în grupul de