Dan Ioan Cușnir: Ion Lungu face fântână cu beculețe în centru cu bani cât pentru toate parcările din oraș pentru că a făcut Vasile Rîmbu una la spital. Ne putem trezi și cu un mini-ambulatoriu la Primărie. Dacă în Sardinia Ion Lungu vedea parcări supraetajate aveam parcări și nu roată panoramică


Intră acum și în grupul de

Dan Ioan Cușnir:

  • Centrul Sucevei, conceput de arhitectul Nicolae Porumbescu a fost distrus de primarul Ion Lungu
  • Face fântână arteziană cu beculețe în centru pentru că îl copie pe Vasile Rîmbu care a făcut una la SJU Suceava și ne putem trezi cu mini angiograf, mini ambulatoriu sau mini bloc operator la Primărie
  • Vasile Rîmbu e o problemă majoră pentru Ion Lungu și sper să nu rămână la nivelul de problemă ci Vasile Rîmbu să fie cel care l-a trimis pe Ion Lungu la pensie
  • Proiectul Roții Panoramice a ajuns la Suceava pentru că Ion Lungu a văzut-o în Sardinia în drum de la hotel la plajă. Dacă vedea parcări supraterane  înțelegea necesitatea lor

Președintele organizației municipale PSD Suceava, consilierul județean Dan Ioan Cușnir, a declarat, vineri, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că centrul Sucevei este urât, gri, neprietenos.

„Tot granitul de acolo e spart. Mai sunt niște dale care nu sunt distruse”, a spus Cușnir.

El a arătat că în afară de percepții, că unora li se pare că centrul e urât, trebuie să văzută părerea specialiștilor.

„Centrul Sucevei a fost conceput de arhitectul Porumbescu care a avut o viziune. Vine Ion Lungu și își bate joc de viziunea arhitectului Porumbescu și face centrul Sucevei după mintea lui, că atât s-a priceput el să facă, fără dezbatere publică, fără să ceară părerea specialiștilor, fără să aibă o minimă consultare și a făcut un centru urât”, a spus Cușnir

El a prezentat în susținerea afirmațiilor sale cel mai recent exemplu, respectiv fântâna arteziană de la blocul Union.

„Ce îi trece prin cap lui Ion Lungu? Vrea să copieze ce a făcut Vasile Rîmbu la spital. A făcut Vasile Rîmbu fântână, hop și el fântână. Nu mai avem mult până când va vrea Ion Lungu să pună angiograf în Primărie. Nu-i departe momentul acela pentru că, în mintea lui, dacă Vasile Rîmbu a devenit popular și de încredere în subconștientul sucevenilor datorită angiografului, blocului operator, ambulatoriului și așa mai departe, va veni Ion Lungu și ne va spune să facem un ambulatoriu mic în Primărie, un angiograf mai mic, pentru că la el toate sunt mai mici, filarmonica e mai mică, terenul de fotbal e mai mic, un ambulatoriu mai mic în cadrul Primăriei, un bloc operator mai mic în cadrul Primăriei că aștia de la Primărie sunt buni la orice”, a spus Cușnir.

El consideră că pentru primarul Ion Lungu, managerul SJU Suceava ar fi o problemă majoră dacă va candida.

„Vasile Rîmbu e o problemă majoră pentru Ion Lungu și sper să nu rămână la nivelul de problemă ci Vasile Rîmbu să fie cel care l-a trimis pe Ion Lungu la pensie”, a spus Cușnir.

El a adăugat că în ceea ce privește fântâna arteziană din centru aceasta a fost amenajată în urmă cu câțiva ani de Ion Lungu pe banii sucevenilor.

„Hai să o mai amenajăm încă odată, să-i punem niște beculețe colorate, o fântână despre care cred că o văd doar locuitorii din blocul Union că, în rest, de pe esplanadă nu se vede că a făcut mizeriile acelea de scări și ce a mai făcut pe acolo încât fântâna nu mai este vizibilă. O fântână cu beculețe colorate are din banii sucevenilor are prinsă suma de 1,7 milioane de lei. O fi mult, o fi puțin? Doar că este o sumă comparabilă cu toate parcările municipiului Suceava în anul 2020. În mintea lui Lungu și Harșovschi, una dintre preocupările sucevenilor, locurile de parcare, pentru că oriunde te duci în cartiere oamenii sunt disperați că nu au unde parca, alocă unei preocupări a sucevenilor cât pentru o fântână cu beculețe”, a continuat Cușnir.

Liderul social-democrat sucevean a arătat că poate fi preluat modelul de la Oradea, municipiu care a fost modernizat și a ajuns să fie căutat de turiști deși pentru aceste lucrări a fost un oraș blocat doi-trei ani.

„Vă aduc aminte că Ion Lungu a blocat Suceava cu marele proiect al conductelor, când a schimbat conductele timp de cinci-șase ani, cu efect zero pentru că termia este în faliment”, a spus Cușnir.

El a subliniat că trei ani de zile conducerea PNL a Primăriei Suceava s-a „rățoit” și ai spus că nu sunt lăsați de PSD să facă parcări de reședință și acum alocă pentru parcările de reședință cât pentru o fântână cu  beculețe.

„Ion Lungu și Lucian Harșovschi nu înțeleg că orașul nu trebuie să arate așa cum își doresc ei, ci trebuie să arate cum își doresc arhitecții, specialiștii. Suceava nu are arhitect-șef de 16 ani. Cum vreți să arate Suceava bine dacă nu are arhitect-șef? Pot să pun pariu că atât Lungu cât și Harșovschi au flori de plastic acasă în vază și așa cum cred ei că e frumos la ei acasă, așa vor să arate și Suceava”, a spus liderul social-democrat sucevean.

El consideră că nu este  firesc să se facă totul în Suceava după cum îi trece prin cap primarului sau cum crede primarul că ar fi mai bine, ci e nevoie de consultarea unor specialiști în domeniu.

„Cum a ajuns proiectul Roții Panoramice în Suceava? A fost Ion Lungu într-o excursie pe bani publici în Sardinia și în drumul lui de la hotel până la plajă a văzut o roată panoramică. Dacă vedea o parcare supraetajată, sau dacă îl duceau să vadă o parcare supraetajată poate că ar fi înțeles necesitatea parcărilor supraetajate în Suceava. Dar asta a văzut el în Sardinia, o roată panoramică și a spus hai să facem o roată panoramică și în Suceava. Să-i mulțumim bunului Dumnezeu că Ion Lungu nu a fost în Egipt că făcea piramide la Suceava. Câte piramide sunt în Egipt lângă Cairo? Două! Două facem și la Suceava”, a spus Dan Ioan Cușnir.


Intră acum și în grupul de