Substanțe steroide în valoare de peste 8.000 lei au fost confiscate în Vama Siret

Poliţiştii de frontieră suceveni şi lucrătorii vamali din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Siret au depistat un cetăţean român care a încercat să intre în ţară cu substanţe steroide, în valoare de 8.350 de lei, supuse unui regim special.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar șef Ilie Poroch-Serițan, evenimentul a avut loc ieri, 20 februarie.

Astfel, în jurul orei 13:00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, pe sensul de intrare în ţară, cetățeanul român S.A. în vârstă de 31 de ani, la volanul unui microbuz marca Mercedes Benz, înmatriculat în România.

În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autovehiculului, persoanei și bagajelor.

Prin urmare, a fost descoperită ascunsă în bagaje, în vederea sustragerii de la control, într-o pungă de plastic, cantitatea de 175 de fiole și 600 comprimate  steroizi, care aveau ca substanţe active testosteron, somatropină şi clenbuterol, aflate pe lista substanţelor dopante cu grad mare de risc.

Sursa precizează că întreaga cantitate de steroizi,în valoare de 8.350 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar lucrătorii Biroului Vamal Siret au aplicat șoferului o amendă în valoare de 30.000 de lei.