PD-L – iştii suceveni nu vor drogaţi în judeţ


Intră acum și în grupul de

Secretarul general al organizaţiei judeţene a PD-L Suceava, deputatul Ioan Bălan, a salutat, luni, acţiunea demarată la nivelul judeţului cu privire la verificarea la sânge a tuturor comercianţilor de plante halucinogene. El s-a arătat întru totul împotriva drogurilor şi a ierburilor aromatice cu efect narcotic care şi-au făcut loc pe piaţa suceveană.

Parlamentarul sucevean a precizat că şi tinerii democrat-liberali se vor implica în combaterea consumului de plante cu efect halucinogen şi în susţinerea proiectului de hotărâre prin care trei parlamentari PD-L doresc înscrierea a încă 16 plante si produse din aceste plante pe lista substanţelor interzise.

„Organizaţia elevilor şi studenţilor democrat-liberali vor demara în cel mai scurt timp o acţiune de informare în rândul tinerilor cu privire la consumul de droguri şi a noilor produse apărute pe piaţă. În acelaşi timp, se va demara şi o campanie de strângere de semnături pentru susţinerea proiectului de modificare a legii privind substanţele interzise. Credem cu tărie că trebuie tras un semnal de alarmă deoarece consumul acestor noi produse nu reprezintă decât primul pas către droguri şi dependenţă”, a subliniat Ioan Bălan.

Conform PD-L, la nivel naţional sunt peste 100 de magazine care comercializează plante halucinogene, cu o cifră de afaceri de aproximativ 40 de milioane de dolari pe an. La acestea se adaugă şi magazinele virtuale care nu pot fi identificate în totalitate.


Intră acum și în grupul de