PD-L – iştii suceveni nu vor drogaţi în judeţ

Secretarul general al organizaţiei judeţene a PD-L Suceava, deputatul Ioan Bălan, a salutat, luni, acţiunea demarată la nivelul judeţului cu privire la verificarea la sânge a tuturor comercianţilor de plante halucinogene. El s-a arătat întru totul împotriva drogurilor şi a ierburilor aromatice cu efect narcotic care şi-au făcut loc pe piaţa suceveană.

Parlamentarul sucevean a precizat că şi tinerii democrat-liberali se vor implica în combaterea consumului de plante cu efect halucinogen şi în susţinerea proiectului de hotărâre prin care trei parlamentari PD-L doresc înscrierea a încă 16 plante si produse din aceste plante pe lista substanţelor interzise.

„Organizaţia elevilor şi studenţilor democrat-liberali vor demara în cel mai scurt timp o acţiune de informare în rândul tinerilor cu privire la consumul de droguri şi a noilor produse apărute pe piaţă. În acelaşi timp, se va demara şi o campanie de strângere de semnături pentru susţinerea proiectului de modificare a legii privind substanţele interzise. Credem cu tărie că trebuie tras un semnal de alarmă deoarece consumul acestor noi produse nu reprezintă decât primul pas către droguri şi dependenţă”, a subliniat Ioan Bălan.

Conform PD-L, la nivel naţional sunt peste 100 de magazine care comercializează plante halucinogene, cu o cifră de afaceri de aproximativ 40 de milioane de dolari pe an. La acestea se adaugă şi magazinele virtuale care nu pot fi identificate în totalitate.

loading...