Deputatul Nechifor îl acuză de “corupţie politică” pe preşedintele CJ, Gheorghe Flutur


Intră acum și în grupul de

Prim-vicepreşedintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, l-a acuzat pe preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, democrat-liberalul Gheorghe Flutur, de faptul că „a dat şpagă” primarilor din Câmpulung Moldovenesc, Crucea, Horodniceni şi Cornu Luncii pentru a declara în public faptul că sunt „simpatizanţi” ai PD-L.

Nechifor a spus că la ultima şedinţă a CJ Suceava, când a fost vorba despre o rectificare bugetară cele patru localităţi, au reuşit performanţa de a primi sume importante de bani, în condiţiile în care localităţi de talie echivalentă nu au reuşit să obţină mai nimic. Astfel, conform deputatului PSD, oraşul Câmpulung a primit suma de 5,6 miliarde de lei vechi, Horodniceni şi Cornu Luncii câte 400 de milioane de lei vechi, iar Crucea 600 de milioane de lei. „Dacă facem un calcul simplu vedem foarte clar că Gheorghe Flutur a dat şpagă politică 7 miliarde de lei vechi”, a ţinut să precizeze Nechifor, care a adăugat faptul că din toamna acestui an va încerca să modifice Legea de repartizare din cotele defalcate a sumelor pentru echilibarea bugetelor locale, astfel încât „banii localităţilor locale să nu mai stea în vârful pixului unor preşedinţi de Consilii Judeţene care se cred noii Mischie ai administraţiei publice locale româneşti”.

Din perspectiva sa, gestul lui Flutur este „inacceptabil”, în condiţiile în care România este un stat al UE, iar criteriile politice nu au ce căuta în repartizarea fondurilor publice, „aşa cum s-a petrecut în cazul celor 4 primării cu primari PNL simpatizanţi ai PD-L”.


Intră acum și în grupul de