Deputatul PD-L Dumitru Pardău susţine că liderul PNL Suceava recurge la diversiuni


Intră acum și în grupul de

Prim-vicepreşedintele PD-L Suceava, deputatul Dumitru Pardău, a infirmat declaraţiile preşedintelui PNL Suceava, Alexandru Băişanu, potrivit căruia primarul comunei Crucea, Dorin Rusu, nu este simpatizant PD-L.

Potrivit lui Pardău, primarul comunei Crucea îşi reafirmă simpatia faţă de democrat-liberali şi doreşte să se întoarcă acasă. „Primarul Dorin Rusu a intrat în politică alături de domnul Gheorghe Flutur şi de mine. Este un lucru perfect natural să se întoarcă în echipa noastră. Am colaborat foarte bine şi până acum, chiar dacă domnul primar făcea parte din alt partid. Dorin Rusu nu a luat această hotărâre pentru a primi sprijin din partea noastră, dânsul beneficiind de tot sprijinul şi până acum, ca de altfel toţi ceilalţi primari, indiferent de culoarea politică. Mă refer la suportul acordat primarilor de parlamentarii PDL şi de Consiliul Judeţean Suceava în aprobarea şi promovarea proiectelor acestora”, a declarat deputatul Dumitru Pardău.

Prim-vicepreşedintele PD-L Suceava a subliniat că preşedintele PNL Suceava, Alexandru Băişanu, fiind în prezent în opoziţie nu se ocupă decât de diversiuni şi a adăugat că acesta pare acum interesat de zona Dornelor după ce, în perioada când a fost prefect a ignorat această zonă. „Îmi amintesc, în schimb, de perioada când domnul Băişanu era prefect şi a ales să nu sprijine zona Dornelor. Era nevoie de un Oficiu prefectural la Vatra Dornei. Nu s-a putut. Era nevoie de aprobarea examenului practic la şcoala de şoferi la Vatra Dornei. Nu s-a putut. Locuitorii zonei Dornelor au fost mult timp izolaţi de restul judeţului şi de capitala acestuia. Domnul Băişanu nu a considerat zona de munte importantă. Acum, în schimb, prezintă foarte mult interes pentru comuna Crucea”, a mai declarat Pardău.

El a arătat că în aceste condiţii este de înţeles să pună sub semnul întrebării motivele interesului subit al domnului Băișanu pentru comuna Crucea şi zona Dornelor din care aceasta face parte. „Înţeleg că atunci când a fost prefect nu a dorit să sprijine zona de munte, cu toate că ar fi putut, acum nu mai poate, dar nu înţeleg de ce apelează la diversiuni, chiar la minciuni. Nu folosesc nimănui, cu atât mai puţin locuitorilor zonei Dornelor”, a mai spus prim vicepreşedintele PD-L Suceava.

Preşedintele interimar al PNL Suceava, Ştefan Alexandru Băişanu, a declarat recent că primarul din Crucea ar fi spus că nu mai simpatizează cu PD-L pe motiv că la ultima rectificare a bugetelor locale, Consiliul Judeţean nu a alocat localităţii pe care o conduce suficiente fonduri. „La şedinţa noastră a spus că nu este deloc mulţumit de ceea ce s-a întâmplat în perioada de când a fost la Câmpulung Moldovenesc unde s-a anunţat că simpatizează cu PD-L. A spus că la această rectificare a primit doar 40 de milioane de lei vechi, care pentru o primărie nu înseamnă nimic şi nici nu înseamnă relansarea activităţii primăriei”, a declarat Băişanu.

La ultima rectificare a CJ Suceava, suma alocată comunei Crucea a fost de 60.000 de lei.


Intră acum și în grupul de