Președintele Partidului Verde Câmpulung Moldovenesc, Vasile State, demisionează din partid: Am renunțat la funcție și la calitatea de membru deoarece NU sunt de vânzare și NU pot accepta politica de guerilla și atac la persoană


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației municipale Câmpulung Moldovenesc a Partidului Verde, Vasile State, a anunțat că demisionează din partid după șapte luni de la înscriere și implicarea activă în consolidarea organizației municipale și locale, dar că nu va înceta lupta și o va face din postura de activist civic.

El arată într-un comunicat de presă că în cele șapte luni cât a activat în Partidul Verde a reușit cu entuziasm să formeze o echipă minunată, iar într-un timp foarte scurt a adunat un număr destul de însemnat de membri, persoane care au venit alături de mine pentru că doresc să se implice politic pe plan local ca alternativă la actuală clasa politică.

„Împreună ne-am făcut simțită prezența și am avut câteva activități reprezentative pentru PV și le mulțumesc pe această cale colegilor pentru implicare”, spune State.

El a amintit că a reușit chiar să activeze membrii înscriși online care își doreau să facă organizații ale Partidului Verde în Gura Humorului, Fălticeni, Vatra Dornei, Rădăuți, Izvorele Sucevei, Breaza, Moldovița, Fundu Moldovei  sau Pojorâta.

Totodată, Vasile State spune că a lucrat cu entuziasm împreună cu colegii săi, iar ca lider a reușit constituirea unui nucleu de oameni frumoși, dar că timpul i-a arătat că am estimat greșit impactul pe care asumarea unui rol politic îl va avea asupra sa în plan personal.

„În viață nu reușim să luăm întotdeauna cele mai bune decizii. Important este să le corectăm pe cele eronate. Mi-am anunțat colegii din PV că renunț la funcția de președinte al filialei Municipale Câmpulung Moldovenesc și demisionez din calitatea de membru al Partidul Verde filiala Câmpulung Moldovenesc”, a precizat State care și-a prezentat demisia în data de 27 februarie și a mulțumit tuturor celor care au fost alături de el.

„Am renunțat la funcție și la calitatea de membru deoarece NU sunt de vânzare și NU pot accepta politica de guerilla și atac la persoană sau faptul că trebuie să ne transformăm în agenți de mediu sau reporteri de teren, consider că trebuie să venim cu idei constructive și cu soluții la problemele actuale, altfel nu suntem cu nimic mai diferiți de actuală clasa politică. Nu accept să fac jocul altora , nu mă regăsesc în viitor în modul în care se face politică la PV și de aceea m-am retras”, a explicat demisionarul președinte al PV Câmpulung Moldovenesc.

El a subliniat că este un om echilibrat și că a ajuns la concluzia că nu are suficiente calități să se implice politic fiind un om modest sincer și corect și nu dorește să fie părtaș la acțiunile viitoare ale PV.

 „Sunt convins că membrii PV vor putea face și fără mine cea mai bună echipă credibilă pentru alegerile locale pentru a-i putea convinge pe alegători că PV poate fi o alternativă. Vă mulțumesc celor care credeți în mine și în număr mare mi-ați transmis personal că abia așteptați să mă votați și să nu renunț , însa consider că nu este momentul meu”, a adăugat Vasile State.

El subliniază că pentru el, nici o funcție și nici un beneficiu nu compensează sacrificiile pe plan personal și familial deși sunt oameni care și-ar vinde chiar și sufletul pentru a ajunge într-o astfel de poziție.

„Nu fac parte din această categorie de oameni de aceea am renunțat.Nu vânez funcții sau beneficii și nu mă amăgește mirajul puterii. Mai important pentru mine este să fiu împăcat cu mine însumi, curat în fața propriei conștiințe, liniștit și fericit. Nu am văzut niciodată asumarea unui rol politic sau ocuparea unei funcții publice că pe un scop în sine, ci că un mijloc prin care să contribui în mod real la o schimbare în societatea noastră bolnavă și coruptă”, a explicat Vasile State.

El precizează că renunță la implicarea politică alături de PV , dar nu renunță la luptă, iar pentru că este și va fi un spirit liber și nu va fi niciodată încorsetat de sistem, va lupta pentru adevăr, dreptate și transparență.

„Am început demersurile să mă implic în alt mod cu oameni cu care împărtășim aceleași idealuri,valori și principii pe care le-aș fi promovat în politică la PV. Voi milita pentru transparență activităților instituțiilor publice. Revin la ceea ce mă face fericit: activism civic. Vă mulțumesc și vă aștept să luați și voi atitudine!”, a menționat Vasile State.


Intră acum și în grupul de